[Reteta] Frigarui de pui cu ananas

Aici vor putea posta membrii retete de mancare, deserturi, preparate de sezon, preparate de post, retete proprii, recomandari, experiente negative!
Locked
User avatar
Nagato
Membru
Membru
Posts: 447
Joined: 7 years ago
Location: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 21
Status: Offline

5 years ago

Reteta de: Frigarui de pui cu ananas
Timp de preparare: 45M
Ingrediente:

Code: Select all

Frigarui de pui cu ananas – Ingrediente (4 frigarui)
400 g piept de pui fara piele
1 ardei gras galben mic
1 ardei gras verde mic
2 dovlecei mici zucchini
6-7 rondele ananas Sun Food
3 linguri ulei masline
1 lamaie mica (doar sucul)
sare
piper proaspat macinat

Sos picant cu otet balsamic – Ingrediente
200 ml suc de ananas din conserva
8 g amidon porumb
2 lingurite otet balsamic
2 lingurite ketchup picant
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare:

Code: Select all

Sos picant cu otet balsamic – Mod de preparare
Punem amidonul intr-o craticioara si adaugam 2-3 linguri de suc de ananas. Amestecam pana cand amidonul este perfect dizolvat, apoi adaugam sucul ramas, otetul balsamic, ketchup-ul picant, sare si piper dupa gust.
Amestecam bine si punem craticioara pe foc foarte mic. Fierbem sosul cca 5-10 minute sau pana cand se ingroasa suficient.
Stingem focul, acoperim craticioara cu un capac si lasam sosul sa se raceasca.

Frigarui de pui cu ananas – Mod de preparare
Taiem pieptul de pui in cubulete potrivite. Spalam ardeii, ii stergem, in curatam si ii taiem in cubulete de aceeasi marime cu cubuletele de piept de pui.
Scurgem rondelele de ananans si le taiem in patru.
Spalam dovleceii, nu le curatam coaja, ii stergem bine si ii taiem, pe lungime, in felii foarte subtiri.
Formam frigaruile, alternand bucatelele de piept de pui cu cele de ardei, feliile de dovlecei si ananasul.
Amestecam sucul de lamaie cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust, si ungem frigaruile de pui pe toate partile.
Le frigem pe gratarul incins, cate 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mediu. In timpul frigerii, le ungem cu emulsia de suc de lamaie si ulei de masline ramasa.
Le gustam cu pofta, alaturi de sosul picant si o salata de rosii sau legume de sezon.
Imagini:
Image
Propria parere:
21's legacy
Locked

Return to “Gastronomie”