[Reteta] Cupcakes cu cafea

Aici vor putea posta membrii retete de mancare, deserturi, preparate de sezon, preparate de post, retete proprii, recomandari, experiente negative!
Locked
User avatar
Nagato
Membru
Membru
Posts: 447
Joined: 7 years ago
Location: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 21
Status: Offline

5 years ago

Reteta de:Cupcakes de cafea
Timp de preparare:30M
Ingrediente:

Code: Select all

Ingrediente 12 muffins

200 gr faina
10 gr praf de copt
1 varf cutit bicarbonat
140 gr zahar
60 ml lapte
90 ml cafea lichida
10 ml whisky
80 gr unt
1 ou
50 gr ciocolata alba (optional)
50 gr ciocolata neagra (optional)
1 plic zahar vanilat

Ingrediente frosting:

260 ml lapte
100 ml cafea
30 gr amidon porumb
40 gr zahar
100 gr unt
1 lingura faina de migdale (optional)
[/b]
Mod de preparare:

Code: Select all

Amestecam faina cu praful de copt, un varf de cutit de bicarbonat, zaharul si zaharul vanilat.

Topim untul apoi il lasam sa se raceasca. Facem o cafea mai tare (daca doriti puteti folosi cafea decofeinizata) si o lasam sa se raceasca. Peste ingredientele solide adaugam 1 ou, laptele, whisky-ul cafeaua si untul reci.

Amestecam pana omogenizam toaoate ingredientele. Nu folositi un mixer ci o lingura si nu amestecati aluatul indelung pentru ca vom obtine niste cupcakes nu foarte pufoase si gustoase.

Tapetam o forma de muffins cu hartiute apoi le umplem pe 1/2 cu aluat iar pe deasupra fiecarui mauffins punem bucatele mici de ciocolata alba si neagra. Puteti elimina ciocolata daca doriti.
Pentru frosting, amestecam amidonul si zaharul intr-o craticioara mica. Separat, amestecam laptele cu cafeaua apoi il turnam incet peste mixul de amidon si zahar, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Punem craticioara pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand obtinem o crema cu o consistenta semi-solida ( cca 10 minute). Luam craticioara de pe foc si lasam crema sa se raceasca complet.

Mixam untul la temperatura camerei pana se transforma in crema, apoi incepem sa adaugam treptat, lingura cu lingura, crema de cafea.

La sfarsit, daca dorim, adaugam 1-2 linguri de faina de migdale.

Decoram cupcakes-ii cu crema de cafea si ii decoram cum dorim.
[/b]
Imagini:
Image

Propria parere:
21's legacy
Locked

Return to “Gastronomie”