Timp de preparare: aproximativ o ora
Ingrediente:
- șalău cu sos alb
- 600 g fileu de şalău
- două linguri de făină
- 100 ml de ulei
- 6-8 cartofi de mărime medie
- 250 g de cașcaval dat pe răzătoare
- sare și piper negru proaspăt măcinat
Se prepară sosul din făină prăjită puțin în unt (amestecă încontinuu și așteaptă până când făina capătă culoare crem), la care se adaugă smântâna. Lasă să dea în câteva clocote, amestecând cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Potrivește gustul de sare.
Separat, într-o tavă unsă cu ulei, se așează rondele de cartofi. Peste acest strat se așează bucățile de pește prăjit, apoi se toarnă sosul și, la final, se presară cașcavalul ras. Se dă tava la cuptor până când cașcavalul devine auriu, formând o crustă.
Imagini: Propria parere: .