[Reteta] Savurosul șalău cu sos alb

Aici vor putea posta membrii retete de mancare, deserturi, preparate de sezon, preparate de post, retete proprii, recomandari, experiente negative!
Locked
User avatar
Rusu Radu
Moderator
Moderator
Posts: 2017
Joined: 8 years ago
Location: Dozer
Has thanked: 21 times
Been thanked: 7 times
Zodiac:
Age: 24
Contact:
Status: Offline
Jamaica

5 years ago

Reteta de: Savurosul șalău cu sos alb, ca în Basarabia
Timp de preparare: aproximativ o ora
Ingrediente:
  • șalău cu sos alb
  • 600 g fileu de şalău
  • două linguri de făină
  • 100 ml de ulei
  • 6-8 cartofi de mărime medie
  • 250 g de cașcaval dat pe răzătoare
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare: Pentru prepararea sosului ai nevoie de 150 g de unt, două linguri de făină, 250 g de smântână și un praf de sare. Cartofii se fierb în coajă, se lasă la răcit, se curăță și se taie rondele. Fileul de şalău se spală, se usucă prin tamponare cu prosop de hârtie, se taie în bucăţi (nu prea mari), se sărează și piperează. Fiecare bucată de pește este apoi trecută prin făină și prăjită în tigaia cu ulei încins.

Se prepară sosul din făină prăjită puțin în unt (amestecă încontinuu și așteaptă până când făina capătă culoare crem), la care se adaugă smântâna. Lasă să dea în câteva clocote, amestecând cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Potrivește gustul de sare.

Separat, într-o tavă unsă cu ulei, se așează rondele de cartofi. Peste acest strat se așează bucățile de pește prăjit, apoi se toarnă sosul și, la final, se presară cașcavalul ras. Se dă tava la cuptor până când cașcavalul devine auriu, formând o crustă.

Imagini:
Image
Propria parere: .
Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic.


©Rusu Radu

2024 CSGAMERS IS HERE
Locked

Return to “Gastronomie”