Happy halloween!

, [ 1 post ] 
[Sanatate] Ceai de LEURDĂ – 3 poţiuni cu care nu vă mai îmbo 
Author Message
Fondator
User avatar
Posts: 8625
Membru din: Thu Sep 03, 2015 3:30 pm
Location: SNAGOV
Age: 18
Status: Offline
Puncte: 8625 - MEMBRU LOIAL
Multumiri date: 1056 times

Multumiri primite: 425 times
[Sanatate] Ceai de LEURDĂ – 3 poţiuni cu care nu vă mai îmbo
Ceai de LEURDĂ – 3 poţiuni cu care nu vă mai îmbolnăviţi niciodată/
Ceaiul de leurdă (Allium ursinum) este bogat în substanţe cu un valoros potenţial terapeutic, fiind un ajutor de nădejde în lupta cu bolile şi, totodată, un excelent tonic natural. Cunoscută ca remediu de milenii, leurda este bogată în sulfură de alil (care îi dă gustul şi mirosul specific), vitaminele A şi C, vitamine din complexul B, săruri minerale, calciu, fier, magneziu, fosfor, uleiuri eterice, glucide şi proteine. Cu frunzele uscate de leurdă se pot prepara ceaiuri, care sunt de un real ajutor pentru sănătate.

Infuzie de leurdă

O cură cu acest ceai de leurdă asigură un somn liniştit şi tonifică sistemul nervos. Prin acţiunea sa hipotensivă, infuzia este un valoros adjuvant în tratarea afecţiunilor cardiace. De asemenea, prin scăderea concentraţiei colesterolului “rău” (LDL) din organism, licoarea este un foarte bun adjuvant în arterioscleroză. Ceaiul de leurdă, consumat cu regularitate, ajută la vindecarea bolilor aparatului digestiv şi combate viermii intestinali – limbricii, oxiurii şi alte specii parazitare.

Reţetă

Se toarnă 250 ml. (o cană) de apă clocotită peste 10 gr. de frunze de leurdă uscate, mărunţite groscior. Se lasă la infuzat timp de 30 de minute, după care se filtrează şi se consumă.

Administrare

Se administrează 3 căni pe zi, înainte de fiecare masă, timp de 3 săptămâni. În cazul oxiurilor, pe lângă consumul regulat de ceai, se vor face, seara şi dimineaţa, băi de şezut cu infuzie de leurdă.

Decoct de leurdă

Această poţiune acţionează ca un valoros adjuvant în hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, convalescenţă după accident vascular sau infarct miocardic. Este un vermicid natural excepţional, eliminând paraziţii intestinali. În plus, decoctul anihilează bacteriile de la nivelul mucoasei bucale, datorită proprietăţilor sale antibiotice. Pentru igiena bucală, decoctul poate fi folosit sub formă de gargară.

Reţetă

La 250 ml. (o cană) apă se pun 2 linguri de tulpină şi rădăcină mărunţite groscior. Se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute, completându-se treptat apa care se evaporă. Decoctul de leurdă poate fi păstrat la frigider maximum 3 zile.

Administrare


Se administrează câte 1 lingură de decoct, de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, timp de 2 săptămâni.

Ceai de leurdă
Reţetă


Se iau 2 linguri de frunze de leurdă uscată, mărunţită groscior, şi se opăresc cu 250 ml. apă fiartă. Se mai dau într-un clocot şi se lasă timp de 30 minute la infuzat, apoi se filtrează. Se poate îndulci după gust, cu miere.

Administrare

Se administrează câte 3 căni pe zi, în cure de 3 săptămâni. Indicaţiile terapeutice ale ceaiului sunt: Detoxifiant al organismului; Boli ale aparatului cardio-vascular: hipertensiune arterială; Boli ale aparatului respirator: traheite, bronşite, astm bronşic, pneumonii; Boli ale aparatului circulator periferic: varice, flebite; Boli virale: răceală, gripă, guturai; Boli ale aparatului digestiv: colită de fermentaţie, diaree; Infecţii ale aparatului uro-genital: cistite, pielite, metroragii, micoze, colici renale; Boală aterosclerotică; Bolile pielii (dermatologice): dermatite, dermatoze, infecţii stafilococice şi streptococice, fungice; Boli ale unghiilor: onicomicoză; Afecţiuni alergice: urticarie, prurit, eriteme; Boli hematologice: anemie; Boli parazitare interne: viermi intestinali, oxiuri, tenie – câte 1 cană pe zi.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/ceai-de- ... niciodata/


CSGAMERS.RO - SEMNATURA
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

Image

Image


https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Wed Apr 07, 2021 11:59 pm
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 1 post ] 

,


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
 
Translation/Traducere: phpBB Romania
Design realizat de catre EPIKAL pentru Counter-Strike Gamers Romania
For browsing this site is recommended to use Google Chrome with widescreen resolution 1280 x 1024 pixels. This website is Search Engine Optimization (SEO)
COPYRIGHT © CSGAMERS.RO - All right reserved.