Happy halloween!

, [ 1 post ] 
[Stiri] Președintele Franței cere Europei și SUA să trimită 
Author Message
Fondator
User avatar
Posts: 8539
Membru din: Thu Sep 03, 2015 3:30 pm
Location: SNAGOV
Age: 18
Status: Offline
Puncte: 8539 - MEMBRU LOIAL
Multumiri date: 1052 times

Multumiri primite: 422 times
[Stiri] Președintele Franței cere Europei și SUA să trimită
Președintele Franței cere Europei și SUA să trimită țărilor sărace până la 5% din vaccinurile anti-Covid contractate, pentru a preveni extinderea influenței Rusiei și Chinei asupra acestor națiuni. Administrația Biden menționează că va dona doze abia după vaccinarea majorității americanilor.
Într-un interviu acordat Financial Times, Emmanuel Macron a spus că Moscova și Beijing oferă țărilor în curs de dezvoltare, ale căror campanii de vaccinare abia au început, vaccinuri mai ieftine, în timp ce țările africane au fost obligate să plătească prețuri exorbitante pentru serurile occidentale. Acest lucru a permis Rusiei și Chinei să își promoveze propriile vaccinuri.

”Este o accelerare fără precedent a inegalității globale și este, de asemenea, politic nesustenabilă, deoarece deschide calea unui război de influență asupra vaccinurilor”, a avertizat Macron. Președintele Franței este de părere că donarea unui procent mic de doze de vaccin anti-Covid acestor țări, și asta “foarte repede, astfel încât oamenii să vadă că se întâmplă”, nu va avea un impact dramatic asupra campaniilor europene de vaccinare, care au fost deja criticate pentru că sunt prea lente.

Macron susține că și cancelarul german Angela Merkel este de acord că acesta ar trebui să fie un efort european concertat. “Nu este vorba despre diplomația vaccinului, nu este un joc de putere – este o chestiune de sănătate publică”, a precizat Macron.

În același timp, un reprezentant al Administrației Biden spune că este vaccinarea americanilor. ”Deși nu suntem capabili să împărtășim dozele de vaccin în acest moment, în timp ce suntem concentrați pe vaccinarea americanilor, lucrăm din greu pentru a sprijini COVAX să consolideze vaccinarea globală în întreaga lume și să stabilim calendarul pentru când vom avea o cantitate suficientă în Statele Unite și vom putea dona vaccinuri excedentare”, a spus oficialul. Recent, Biden declara că se așteaptă să aibă suficiente doze de vaccin pentru toți americanii până la sfârșitul lunii iulie.

Declarațiile vin înaintea întâlnirii virtuale G7, unde liderii marilor țări industrializate vor aborda situația globală a vaccinării care a lăsat în urmă țările sărace. Recent, COVAX a publicat lista primilor beneficiari și cantitatea de vaccinuri atribuită în prima jumătate a anului. Țările care vor primi cele mai multe doze sunt: India, Nigeria, Pakistan, Indonezia, Brazilia și Bangladesh.

Până în prezent, OMS nu a acordat autorizații de utilizare de urgență vaccinurilor fabricate în Rusia și China. O decizie privind vaccinurile produse de Sinovac și Sinopharm din China este așteptată luna viitoare, cel mai devreme.

Surse alternative: Politico, Financial Times


CSGAMERS.RO - SEMNATURA
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

Image


https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Sat Feb 20, 2021 1:41 am
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 1 post ] 

,


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
 
Translation/Traducere: phpBB Romania
Design realizat de catre EPIKAL pentru Counter-Strike Gamers Romania
For browsing this site is recommended to use Google Chrome with widescreen resolution 1280 x 1024 pixels. This website is Search Engine Optimization (SEO)
COPYRIGHT © CSGAMERS.RO - All right reserved.