[Stiri] Analiză CNN. Actuala națională de fotbal a Belgiei

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Analiză CNN. Actuala națională de fotbal a Belgiei a fost construită în două decenii, de pe când Lukaku și colegii săi aveau mai puțin de 10 ani. Pilonii care au transformat-o dintr-o echipă slabă în prima din ierarhia mondială a FIFA au fost accentul pe dezvoltarea echipelor de tineret și pe diversitatea jucătorilor.

acă astăzi Belgia se află pe primul loc în clasamentul FIFA pe națiuni, în urmă cu 20 de ani, când găzduia EURO 2000, era eliminată încă din faza grupelor. Entuziasmul din zilele premergătoare competiției s-a transformat ulterior într-un sentiment de rușine, iar Federația Belgiană de Fotbal a demarat o analiză a infrastructurii sportive de fotbal din toată țara.

”Faptul că suntem o țară mică, de până în 11 milioane de oameni, și avem circa 20 de echipe profesioniste a fost un avantaj. Am putut să ne monitorizăm mai atent jucătorii” a explicat Michel Sablon , care în 2000 era director tehnic al naționalei Belgiei. Spre comparație, vecinii din Franța și Germania au, de asemenea, echipe puternice, dar la o populație și o bază de selecție considerabil mai mari.

Sablon a explicat pentru CNN cum, alături de un grup format din profesori de la patru universități, a început să analizeze performanțele copiilor și tinerilor în meciuri de câte cinci sau de câte opt jucători, iar după 1.500 de meciuri și discuții purtate cu 70 de antrenori de la toate grupele de vârstă, au putut să determine care este volumul de muncă adecvat pentru tinerii jucători. Conducătorii din fotbal au făcut atunci și tranziția de la așezarea în teren de tip 4-4-2, mai rigidă, la cea de tip 4-3-3, mai dinamică, care oferă fotbaliștilor mai multă libertate.

”Se întâmpla pe vremea când starurile noastre Romelu Lukaku, Eden Hazard sau Kevin De Bruyne n-aveau mai mult de zece ani”, își amintește Sablon. ”Faptul că ne cunoaștem de mult a fost un mare avantaj”, a declarat și Lukaku, care joacă la naționala mare de la 17 ani; ideea sa a fost reluată de coechipierul Thibaut Courtois: ”Jumătate din viața mea am jucat fie alături, fie împotriva lui Romelu. La prima noastră Cupă Mondială din 2014, nu ne-am pus problema că nu ne vom înțelege în timpul liber, ne cunoșteam prea bine. În urmă cu 20 de ani, abia dacă știam un jucător belgian care să joace în afara țării; acum ne vezi la mai toate echipele mari”, a mai spus Courtois. ”Este neobișnuit pentru o națională să aibă atâția fotbaliști de calitate pe toate pozițiile. Noi marcăm în medie trei goluri pe meci”, a adăugat selecționerul Roberto Martinez.

Alt pilon al dezvoltării a fost originea jucătorilor: “La noi în țară există o parte franceză, una olandeză și una germană”, explică Courtois, iar Lukaku amintește de fotbaliștii cu origini africane. “Diversitatea este arma noastră. Ai noștri au văzut de mici că pot face un lucru în atât de multe feluri. Jucând în campionatele puternice ale Europei, cum ar fi Anglia, Spania sau Italia, jucătorii noștri au văzut mai multe filozofi de joc și le-au adus la echipa națională”, a adăugat și selecționerul Martinez.

Nouă dintre jucătorii de bază ai “diavolilor roșii” au peste 80 de selecții, iar Lukaku și De Bruyne sunt doi dintre cei mai scumpi zece jucători din lume. În ultimul deceniu, valoarea lotului a crescut de cinci ori. De la echipa care a ratat toate turneele finale din 2004 până în 2012, naționala a început să strălucească la Mondialul din 2014, iar la următorul, în 2018, a pierdut cu greu în semifinale în fața Franței, campioana din acel an.

Analiza integrală pe CNN
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”