[Tutorial IT] Cum verifici dacă contul email a fost vandut

Locked
User avatar
Every
Membru
Membru
Posts: 531
Joined: 8 years ago
Location: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 22
Contact:
Status: Offline

5 years ago

Cum verifici dacă contul email a fost compromis sau vândut? În ultima perioadă colectarea adreselor de email a început să fie o afacere profitabilă pentru unele agenții.Sunt anumite website-uri de neîncredere care îți oferă tot felul de facilități sau servicii gratuite, în schimbul înființării unui cont ceea ce implică adresă de email și alte detalii de contact ,după un timp în general majoritatea userilor uită de acest cont ,dar nu stiu că aceste date vor fi vândute unor agenții ce va livra reclame (SPAM) spre email ,iar la un moment ai să te întrebi de unde naiba are email-ul meu sociatatea respectivă și de unde stie ce produse folosesc.Astăzi o să vă arăt două website-uri ce oferă servicii de verificare email ce constă în verificarea dacă emailul a fost vândut sau compromis mai exact este vorba despre Have I Been Sold și Have I Been Pwned.

Ce este Spam ?

”Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune.

Această metodă se folosește și la colectarea adreselor de e-mail utilizând metode de genul Citește și dă mai departe. Conținutul acestor mesaje variază de la texte biblice, urări de bine cu îndemnarea de a trimite mai departe, în caz contrar vor urma evenimente neplăcute, până la mesaje cu caracter alarmant menite să atragă atenția asupra unui fapt plauzibil, îndemnând cititorul să trimită mesajul și altor persoane. Aceste mesaje rulează într-o anumită comunitate iar emitentul acestui mesaj foloseste diferite metode pentru a ajunge iar în posesia lui. Adresele de email colectate sunt cel mai adesea vândute cu scopul de a trimite alte mesaje SPAM cum ar fi cele comerciale.

Un mesaj care vine în urma consimțământului exprimat în prealabil de destinatar nu este spam. Detalii legale referitoare la spam sunt prevăzute în ”Legea 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice”

[video][Please login or register to view this link][/video]
Locked

Return to “Tutoriale IT”