Reguli si informatii factiuni (regulament lideri)

Locked
User avatar
RoPe.
Membru
Membru
Posts: 55
Joined: 7 years ago
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 24
Contact:
Status: Offline

7 years ago

Reguli si informatii pentru factiuni si liderii acestora

Regulile liderilor se aplica si subliderilor, liderul are datoria de a instiinta subliderul cu referire la aceste reguli.
Liderul raspunde de orice actiune (ex.: /invite, FW) gresita pe care subliderii o fac.

Dupa importanta lor, regulile sunt structurate pe urmatoarele categorii:

Reguli demitere

- se poate scoate un membru din factiune doar daca a incalcat regulamentul general sau regulamentul intern al factiunii.
Daca a facut DM / injurat / incalcat regulamentul serverului in orice fel, chiar daca acesta a avut sau nu a avut vechime in factiune, se poate scoate din factiune sau i se poate acorda faction warn (FW), in functie de situatie.
ex. de greseli interioare:
/news scris gresit, acordare unui wanted gresit, arestarea unui robber, acordarea licentelor fara teste, neprezentare la WAR, neprezentare la sedinta, cearta cu un membru din factiune, spam pe chatul factiunii (repetarea unui mesaj de minim 3 ori), ironizarea factiunii, raport de activitate incomplet, inactivitate mai mare de 3 zile (72 ore)

- Se poate scoate un membru fara faction punish doar daca acesta are o vechime mai mare de 14 zile (2 saptamani) in factiune.
Sub nicio forma nu se scoate fara faction punish daca nu are cele 14 zile.

- daca a incalcat reguli minore din factiune si are cele 14 zile vechime, se poate scoate fara faction punish.
- daca nu a incalcat nicio regula cat timp era in factiune, dar si-a depus cererea de demitere si are 14 zile in factiune, acesta se scoate fara faction punish.


- Se scoate un membru cu 40 faction punish daca nu are cel putin 14 zile de cand este in factiune, dar doar daca a incalcat reguli clare din regulament, sau daca are 14 zile si a incalcat regulile serverului in mod intentionat sau neintentionat (ex.: a facut DM, a injurat, a dat /news total aiurea, etc.).
- Pentru orice demitere (/uninvite) este nevoie de un motiv clar si de dovezi existente, in cazul unei plangeri. Daca liderul nu aduce nicio dovada, acesta o sa fie sanctionat.
- Playerii banati pot fi demisi doar dupa 3 zile de la primirea banului, pentru inactivitate. Daca nu aveau 14 zile in factiune in momentul banului vor fi demisi cu FP, daca aveau 14 zile in momentul primirii banului vor fi demisi fara FP. Motivul de demitere va fi 'banat', nu 'inactiv', 'inactivitate' sau altceva.
- Playerii banati care fac cerere de demisie vor primi uninvite cu motivul 'banat'.
- Nu se sanctioneaza membri cu 'avertisment verbal' pentru incalcari clare din regulament. ex.: DM, wanted dat fara dovezi, insulte.
Se sanctioneaza cu FW/demitere, avertismentul verbal este aproape egal cu 0 si trebuie dat doar in cazuri foarte rare (gen pentru limbaj nu foarte grav, ex. 'noobul dreaq'), sau pentru comportament (ex.: a blocat Pay'N'Spray-ul).
- Atunci cand factiunea nu are lider, subliderul nu are voie sa sanctioneze membrii, se aplica regula din regulament server.
- Cei care fac parte dintr-o factiune dar incalca regulile serverului doar pentru a fi demisi / pentru a da /quitgroup or sa fie sanctionati de catre un admin. La fel se procedeaza si in cazul celor care incalca regulile cand nu au un lider la factiune.


- WAR: nu aveti voie sa parcati masinile personale in zona de WAR doar pentru a forma o 'baricada', si nici sa le spuneti celorlalti din factiune sa o faca. Cei care sunt prinsi ca parcheaza masini in zona de WAR sunt sanctionati cu warn de catre un admin.
- cand cineva iese dintr-o factiune (indiferent cum), nu mai poate intra in aceasi factiune pentru minim 10 zile.
Regula asta se aplica doar daca erati lider cand acel membru a iesit din factiune.
Regula cu 10 zile nu se aplica unui membru daca l-ati scos pe acel membru cand ati dat WIPE in primele 24 de ore dupa ce ati fost ales ca lider.

Reguli forum / panel


Reclamatii panel / forum
- doar liderul este in masura sa ia o decizie in legatura cu un membru, asa ca e de preferat sa raspunda doar el in topicul unde se fac plangerile catre membri & topicul de aplicatii.
- liderii au la dispozitie 72 de ore sa raspunda la o reclamatie, dar trebuie sa incerce sa raspunda in mai putin de 48 ore; liderii ce nu raspund la reclamatii in 72 de ore vor fi sanctionati.
- liderul raspunde la toate reclamatiile facute impotriva unui sublider. Subliderul nu are voie sa-si inchida singur reclamatiile.
- membrii ce insulta in reclamatiile din cadrul factiunii pot fi sanctionati de catre lider. Si cei care insulta in dovezile postate (ex. titlu video) pot fi sanctionati.
- cei care fac parte dintr-o factiune si primesc sau ofera bani / bunuri pentru a evita o reclamatie facuta impotriva lor in panel o sa fie sanctionati cu FW si warn de la un admin.


- toti playerii din factiune cu rank 1-5 au obligatia de a posta un raport de activitate, exceptie facand playerii ce au cerere de inactivitate si adminii.
- se pune pe blacklist doar pe baza unor dovezi, si doar pentru motive clare precum DM sau insulte/jigniri grave. Nu aveti voie sub nicio forma sa inventati un motiv pentru a pune pe cineva pe BlackList. Pentru orice alt motiv acestuia i se face o plangere pe forum in categoria 'Complaints'.
- liderii nu pot accepta in factiune playerii ce sunt pe blacklist-ul factiunii pentru care aplica.
- playerii ce fac parte dintr-o factiune si sunt pe blacklist-ul altei factiuni sunt obligati sa plateasca blacklist-ul altfel vor fi demisi cu FP. liderul factiunii pe care este in blacklist un player trebuie sa contacteze liderul factiunii din care face parte playerul pentru a-l informa ca are un player in factiune ce se afla pe blacklist-ul altei factiuni.
- daca un player are uninvite in "Faction history" pentru abuz de functie la un anumit tip de factiune, acesta nu mai poate fi acceptat in acelasi tip de factiune timp de 4 luni.
Spre ex. daca acesta primeste uninvite in Police Department Los Santos pentru abuz de functie, acesta nu mai poate intra in niciun departament timp de 4 luni.
- nu mutati topicuri importante in "cosul de gunoi" precum 'aplicatii X', 'cereri demisii', 'poze X' din categoria factiunii doar pentru a face alte topicuri pe acelasi subiect. exista butonul de 'Edit', nu trebuie sa fiti owner-ul fiecarui topic.


Reguli recrutari


- Un lider este obligat sa recruteze cel putin un membru intr-un interval de 3 zile daca are cel putin 5 locuri libere in factiune.
Spre exemplu daca un lider are 45 membri din 50, acesta este obligat sa accepte cel putin 1 membru in cel putin 3 zile, altfel o sa fie sanctionat.
Regula se aplica dupa cel putin 5 zile de vechime pentru liderii noi.
- Daca liderul este inactiv o perioada, subliderul trebuie sa recruteze in locul sau.


Reguli teste de intrare in factiune


Dupa ce sunteti acceptati intr-o factiune trebuie sa sustineti un test cu intrebari legate in principal de regulamentul intern/general al factiunii.
Testele care se dau pentru a intra in factiune trebuiesc sa fie cat mai complexe, sa contina cel putin 15 intrebari.
Testele sunt obligatorii inainte de /invite, liderul are datoria de a se asigura ca cei care intra in factiune sunt testati.
Cei care se ocupa de teste trebuie sa detina minim rank 2.
- o factiune poate avea maxim 5 testeri.


Reguli cereri de inactivitate


- Se poate face o singura cerere de inactivitate intr-o luna, si pentru maxim 5 zile. Cererea de inactivitate facuta in acea saptamana il scuteste pe membru si de raport incomplet, acesta nu o sa fie sanctionat cu uninvite pentru raport incomplet. Acesta nu o sa primeasca rank up in saptamana in care a avut cerere de inactivitate si a avut raport incomplet.
- Daca un membru nu are raportul de activitate complet, dar are cerere de inactivitate pentru cel putin doua zile din perioada raportului de activitate, acesta este scutit de raportul de activitate. Un membru poate fi scutit maxim o data pe luna de raportul de activitate.

- Cei care au raport incomplet si nu au cerere de inactivitate vor primi uninvite.
Explicatii si nelamuriri


 Citat




Daca fac cerere de inactivitate Sambata, in ce saptamana sunt scutit de raport?
- spre ex. daca faci cerere de inactivitate pe 5 zile incepand de sambata, practic o sa intri in saptamana urmatoare cu invoire pentru raport. Daca prinzi doua zile din saptamana urmatoare cu cererea de inactivitate, atunci nu esti sanctionat pentru raportul incomplet. Nu esti scutit de raport pe saptamana cand ai facut cerere daca cererile de activitate e facuta in ziua cand se verifica raporturile.

- esti scutit doar de raportul INCOMPLET daca ai doua zile din cererea de inactivitate din acea saptamana.
Deci daca tu ai raport complet in saptamana cand faci cererea de inactivitate (spre ex. sambata) si saptamana viitoare nu faci raport complet, esti scutit de la raport pe saptamana cand nu ai raportul complet, deci nu o sa fii sanctionat daca ai prins doua zile din acea saptamana de inactivitate si ai raport incomplet.
- de ex. daca un membru face cerere de inactivitate de luni pana miercuri, acesta este scutit si de la raportul de inactivitate din acea saptamana.

- daca un membru nu are raportul facut si isi posteaza demisia in aceasi zi in care se ia in calcul raportul acesta o sa fie demis pentru raport incomplet.

- in total intr-o luna poti fi inactiv timp de 8 zile fara ca sa fii demis, daca faci o cerere de inactivitate pe 5 zile.
Dupa cele 5 zile, mai ai 3 zile sa te loghezi pe server, altfel vei fi demis pentru ca nu te-ai logat timp de 3 zile.



- cei care nu au minim 7 zile in factiune nu pot depunde o cerere de inactivitate.

Alte reguli

-Un lider trebuie sa stea minim 60 de zile cu functia obtinuta iar daca renunta inainte de acest termen acesta va primi 150 faction punish.
Iinainte de a aplica pentru aceasta functie, gandeste-te de 2 ori inainte, pentru ca daca renunti repede, pe langa FP-ul primit, sansele tale pe viitor la o astfel de functie devin inexistente. Nu ne plac liderii care renunta repede, ne incurca si pe noi, incurca si o factiune intreaga.
Aici este inclusa si situatia in care iti este luata functia dupa mai putin de 60 de zile din diferite motive (incalcari din regulament, inactivitate mare, etc.).
Liderii cu mai multe cereri de inactivitate pot primi uninvite cu 150FP si daca au 60 zile in factiune. Ex: daca un lider are 61 zile in factiune si are cereri de inactivitate pentru 7 zile, acesta va primi uninivite cu 150FP.


Reguli cu referire la sublideri


- este interzis sa schimbati subliderii des. Puteti schimba un sublider dupa minim 3 zile, si doar 3 sublideri in decursul unei luni.
Se pot alege 2 sublideri in aceasi zi, dar ii puteti schimba dupa 3 zile, si doar 3 sublideri in decursul unei luni (30 de zile).

Pentru a putea acorda rank 6 (sublider) unui membru acesta are nevoie de minim 60 zile adunate in acel tip de factiune in care este pus sublider.
Exemplu: Pentru a putea fi pus rank 6 în LSPD, acesta are nevoie de minim 60 zile adunate in departamentele de politie (LSPD/LVPD//FBI/NG).
Spre ex. daca acesta are 30 zile in FBI si 30 zile in LSPD, acesta va putea fi pus sublider la o factiune de tip departament, pentru ca in total sunt 60 de zile in departamente.
Tipurile de factiuni sunt: departamente de politie, reporteri, medici, hitmani, instructori, taxi si mafii.

Factiunile pasnice, departamentele si Hitman Agency pot avea 2 sublideri. Alegerea unor 2 sublideri este optionala.
Mafiile pot avea un singur sublider.
Subliderul este ales de lider, si ii poate acorda acest rank (rank 6) in orice moment.

- cand este ales un nou lider la o factiune, zilele necesare membrilor pentru rank up iau de la 0, iar FW-urile sunt scoase, indiferent de rank-ul detinut de un membru.
de ex.: Alex are rank 3, si este ales un nou lider. Pentru a primi Alex rank 4, acesta are nevoie de 14 zile vechime, incepand din ziua noului lider ales.
- banii din seif se folosesc pentru a plati salarii saptamanale membrilor din factiune.
- la /uninvite se pune doar motivul, fara alte cuvinte de genul "bafta", etc. Exemplu de uninvite corect: cerere demisie.

- liderii ce gresesc motivul pentru uninvite vor fi sanctionati cu AV sau warn la lider, in functie de situatie.
- liderii ce schimba rank-ul unui player inainte de uninvite pentru ca acesta sa apara cu rank mai mare in faction history vor fi sanctionati cu 150FP si uninvite din factiune, iar faction history-ul playerilor ce au primit uninvite va fi modificat.

Reguli obtinere rank


Sunt determinate zilele minime pentru a putea acorda rank up, dar nu si zilele maxime. Liderul poate acorda rank up cand considera ca merita membrul sau.

- rank 1 se primeste automat cand intrati intr-o factiune.
- rank 2 se poate primi doar dupa minim o saptamana de la intrarea in factiune.
- rank 3 se poate primi dupa minim 2 saptamani de la acordarea rank-ului 2.
- rank 4 se poate primi dupa minim 2 saptamani de la acordarea rank-ului 3.
- rank 5 se poate primi dupa minim o saptamana de la acordarea rank-ului 4.
- rank 6 este subliderul.

Daca un membru primeste FW in acest timp, perioada minima se prelungeste cu inca o saptamana pentru fiecare FW primit.

Exemple:


 Citat:


1) daca un membru are rank 1, 2 saptamani in factiune si a primit un FW, va putea primi rank 2 la 7 zile de la ultimul FW.
2) daca un membru a luat rank 2, iar o zi dupa a primit 2x FW, acesta va putea primi rank 3 dupa minim 4 saptamani (trebuie sa fie doua saptamani intre rank 2 si 3 + 7 zile pentru fiecare FW).
3) daca un membru a luat rank 4 iar dupa 1 zi a luat 1 FW acesta va putea primi rank 5 dupa minim 14 zile de la data primirii acelui FW.
4) daca un membru a luat rank 5 si dupa 7 zile a primit FW va putea primi rank up dupa minim 7 zile de la data primirii acelui FW.

-regula aceasta se aplica la orice rank 1-5 (7 zile intre rank 4 si 5 + 7 zile pentru FW-ul primit).


Reguli stergere FW-uri / AV-uri

- un FW se poate sterge dupa ce acel membru primeste rank up, sau dupa 7 zile de la primirea lui, in caz ca nu a primit alt FW intre timp.
- liderii nu au voie sa ceara bani pentru a sterge FW-uri.
- liderii nu au voie sa amane acordarea unui FW pentru a evita demiterea unui membru.
- un AV expira cand acel membru primeste al 2-lea AV. La 2/2 AV-uri, membrul primeste un FW si AV-urile expira.

Reguli activitate lider

- liderii trebuie sa joace minim 10 ore in ultimele 7 zile (aprox. o ora si 30 de minute pe zi, fara timpul AFK).
Cei care joaca mai putin de atat sunt considerati inactivi si risca sa piarda functia pentru inactivitate.

CITAT:

Timpul online pe care-l vad doar adminii in panel e contorizat diferit fata de cel pe /stats. In panel se pune fiecare secunda jucata fara AFK.
Daca joci 30 de minute, adminii in panel o sa vada ca ai jucat 30. Daca joci 15 minute si apoi te pui AFK, in panel o sa se contorizeze 15 minute, nimic mai mult. Daca joci o ora, in panel o sa apara o ora. Se contorizeaza doar timpul pe care-l joci fara sa stai AFK, secunda cu secunda.

- liderii care nu intra pe server timp de mai mult de 4 zile risca sa piarda functia pentru inactivitate, indiferent ca au o cerere de inactivitate sau nu.
O factiune nu poate sta fara lider prea multe zile.
Locked

Return to “Regulamente”