[LOL] [POVESTE] Trundle

Locked
User avatar
Lavy78
Administrator
Administrator
Posts: 2565
Joined: 8 years ago
Location: RO
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 22
Contact:
Status: Offline
Romania

7 years ago

Trundle este un trol masiv şi viclean, cu o latură răutăcioasă. Nimic nu poate rezista în faţa loviturilor lui, totul se pleacă în faţa voinţei sale, până şi gheaţa. Cu bâta sa masivă, îngheţată, face să le îngheţe inamicilor inima în ei şi îi pune la pământ cu ţurţuri zimţaţi de gheaţă. Un apărător de temut al propriilor teritorii, Trundle răpune pe oricine este destul de nesăbuit să intre pe domeniul său şi râde când îi vede sângerând în tundră.

Gruparea lui Trundle era condusă odinioară de un căpitan nesăbuit şi laş. Sub un asemenea conducător slab, Trundle se temea că el şi ai lui vor cădea pradă celorlalte hoarde de troli răspândite prin tundră. Deşi când şi-a provocat căpetenia a sfârşit prin a fi umilit de acesta, Trundle a făcut ceva total ieşit din comun pentru trolii cei vandali: în loc să-şi folosească pumnii, şi-a folosit agerimea minţii. Gândindu-se repede şi bine, a născocit o poveste despre conducătorii trolilor din vechime, pretinzând că aceştia deţineau arme cu mari puteri ca simbol al dreptului lor de a conduce. Deşi inventase povestea pe loc, Trundle a pariat că dacă ar reuşi să găsească sau să fure o asemenea armă, va deveni conducătorul de drept al grupării. Trolii i-au dat ascultare, dar niciunul nu l-a considerat în stare să facă faţă unei asemenea provocări. Știind că lăudărosul trol îşi va pierde viaţa în această încercare, nesăbuitul căpitan a fost de acord, iar Trundle a plecat în binecunoscutele hohote de râs ale celorlalţi.

Singur dar cutezător, Trundle s-a aventurat pe tărâmul teribil al temutei Vrăjitoare a gheţurilor. Aici plănuia el să găsească, ascunsă printre numeroasele secrete străvechi şi primejdioase, o armă care să-i susţină povestea complicată. Le-a dovedit prin forţă pe gărzile Vrăjitoarei şi prin inteligenţă a trecut cu bine de capcanele ei de magie neagră, dar nimic din ceea ce reuşise să găsească nu era pe potriva puterii pe care chiar el le-o descrisese alor săi. În cele din urmă, a găsit un premiu neaşteptat: o bâtă uriaşă, magică, de gheaţă pură, care nu se topeşte niciodată. Apucând arma, s-a minunat de puterea rece care l-a străbătut. Dar apoi şi-a făcut apariţia însăşi Vrăjitoarea gheţurilor. În timp ce ea invoca magia neagră, Trundle a crezut că îşi va găsi sfârşitul, dezamăgindu-i pe ai săi, dar i-a venit dintr-o dată o altă idee deşteaptă. Cu un rânjet atotcunoscător, i-a făcut Vrăjitoarei o propunere vicleană: o armată de troli i-ar fi de mai mare folos decât leşul unui trol...

Când Trundle s-a întors printre ai lui, aceştia s-au închinat în faţa cuceririi sale. Numindu-şi arma ''Fiorul oaselor'', a savurat câteva clipe şocul profund de pe chipul căpitanului său, apoi l-a izbit cu ea. Preluând comanda, Trundle a anunţat că nu vor mai exista căpitani, ci doar un rege al trolilor vandali înaintea căruia se vor pleca toţi cei din neamul lor. Trolii s-au strâns în jurul noului şi încrezătorului lor conducător şi s-au pregătit de război. Cu Trundle în fruntea atacului, în sfârşit venise şi vremea trolilor.

„Păcăleşte pe oricine nu poţi bate şi bate pe oricine nu poţi păcăli.“
- Trundle
Image
Locked

Return to “Povestea campionilor”