Browserul Brave ofera o crestere a confidentialitatii cautar

Locked
User avatar
PsihǾlǾgul
DONATOR
DONATOR
Posts: 1107
Joined: 7 years ago
Location: ✘ ЯØØT ZØN3 ✘
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 29
Contact:
Status: Offline

6 years ago

Browserul Brave are o noua modalitate de a va proteja confidentialitatea online: optiunea de a folosi motorul de cautare DuckDuckGo in mod implicit in tab-urile private.

Navigarea privata, cunoscuta si drept incognito in browserul Google Chrome, este un mod browser special care nu lasa urme ale istoricului navigarii pe computerul dvs. Insa potrivit Brave Software, cercetarile cu DuckDuckGo va vor ajuta sa pastrati in siguranta si detaliile privind comportamentul personal pe site-uri.

"Multi oameni cred ca cautarile lor nu sunt urmarite in modul de navigare privata. Din pacate, acest lucru nu este adevarat", a declarat Gabriel Weinberg, director executiv DuckDuckGo. DuckDuckGo nu colecteaza nicio informatie privata, a indicat acesta.

O noua versiune a Brave pentru PC-uri va va oferi optiunea de a trece motorul dvs. de cautare implicit pe DuckDuckGo pentru tab-uri private. Google este astazi implicit atat pentru tab-urile private, cat si pentru cele obisnuite. Brave intentioneaza sa aduca aceasta caracteristica pe versiunile mobile ale browserului in primul trimestru din 2018.

Confidentialitatea reprezinta o problema pe internet de zeci de ani, insa acest lucru s-ar putea schimba pe masura ce agentii de publicitate online invata sa ne identifice dupa caracteristicile browserului, in timp ce browserele fac eforturi crescute pentru a ne proteja de ceea ce poate fi vazut ca un comportament agresiv.

Brave pariaza ca site-urile din ce in ce mai intruzive si companiile de publicitate ne vor determina sa incercam sa ne protejam mai mult intimitatea. Nu este singurul: noul browser Mozilla Focus pentru dispozitivele mobile interzice urmarirea comportamentului, iar Apple Safari urmareste si trackerele. Brave planueiste protectii chiar mai puternice ale confidentialitatii, cu integrarea tehnologiei Tor identity-sharing in tab-uri private.

Brave este un jucator mic in comparatie cu rivalii precum Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari si Mozilla Firefox.
Totusi, chiar si un jucator mic ar putea ajuta DuckDuckGo. Cu cat mai multi oameni folosesc un motor de cautare, cu atat mai multe oportunitati are acesta de a afisa anunturi si ca agentii de publicitate sa le afiseze. DuckDuckGo va plati Brave o parte din veniturile sale provenind din cautare, a declarat Brave.

DuckDuckGo este, de asemenea, un jucator relativ mic. A gestionat 16 miliarde de cautari pana acum, ceea ce pare a fi mult pana la o comparatie cu Google, care gestioneaza cel putin 2 trilioane de cautari pe an.

Brave a iritat industria de publicitate prin blocarea anunuturilor in mod implicit. Insa incearca sa construiasca un nou sistem de anunturi care sa afiseze anunturi personalizate de browser pentru a proteja confidentialitatea.

Sursa: [Please login or register to view this link]
Locked

Return to “Diverse”