Eaton lanseaza pentru prima oara in industrie serviciul „UPS

Locked
User avatar
PsihǾlǾgul
DONATOR
DONATOR
Posts: 1107
Joined: 7 years ago
Location: ✘ ЯØØT ZØN3 ✘
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 29
Contact:
Status: Offline

6 years ago

Operatorii pot fi compensati in cazul modificarii instantanee a consumului de energie, ceea ce ajuta retelele sa evite intreruperile de alimentare.

Compania de management al energiei electrice Eaton dezvolta un serviciu energetic pentru centrele de date care sa permita organizatiilor sa participe la reglarea frecventei la nivelul retelei, utilizand puterea de rezerva a UPS-ului. Serviciul, numit UPS-ca RezervaTM (UPSaaR), este primul de acest gen pentru domeniul centrelor de date si este lansat ca raspuns la necesitatile domeniului pentru a maximiza castigurile potentiale din investitiile in centre de date, precum si oportunitatile de a ajuta furnizorii de energie electrica sa echilibreze cererile de energie durabila. Acesta va permite operatorilor de centre de date sa raspunda imediat cerintelor de energie la nivel de retea pentru a pastra frecventele in limitele admise, evitand astfel intreruperile de energie electrica la nivel de retea. Serviciul este destinat marilor operatori de centre de date, cum ar fi furnizorii de servicii de colocare sau de servicii cloud, si va fi lansata pe pietele europene in T4 2017.

Eaton a dezvoltat acest serviciu in stransa colaborare cu Fortum, un furnizor important de energie in tarile nordice si baltice. Pe masura ce piata energiei se deplaseaza de la energia bazata pe combustibil spre energia regenerabila, productia in sine are potentialul de a deveni mai volatila si mai greu predictibila, iar aprovizionarea cu energie electrica mai greu de echilibrat. Furnizorii de energie se uita la Rezerva pentru mentinerea frecventei (Frequency Containment Reserve - FCR) pentru a mentine frecventa retelei prin echilibrarea generarii si consumului de energie. in acelasi timp, raspunsul pe partea cererii, unde organizatiile sunt stimulate sa reduca sau sa-si schimbe consumul de energie in momente de varf, schimba deja piata energetica. Fiind unii din consumatorii de energie din lume cu cea mai rapida crestere, centrele de date pot juca un rol semnificativ pe aceasta piata.

Exista o tendinta in crestere in randul profesionistilor din centrele de date pentru a lua in considerare vanzarea energiei de rezerva din sistemele lor alimentare prin returnare inapoi pe piata. Conform cercetarii Eaton printre profesionistii din centrele de date din intreaga Europa1, 55% dintre respondenti vor lua in considerare aceasta abordare, demonstrand dorinta latenta de a spori rentabilitatea investitiilor in tehnologie si de a ajuta echilibrul centrelor de date cu privire la fluctuatia nevoilor energetice.

"Aceasta schimba substantial cererea si oferta. in loc sa solicite energie electrica, centrele de date pot sprijini reteaua electrica si pot fi compensate pentru aceasta,” a declarat Janne Paananen, manager de tehnologie pentru calitatea energiei, Eaton EMEA. "Domeniul centrelor de date s-a indepartat in ultimii cinci de la concentrarea exclusiva pe economii de energie si costuri, iar acum se accentueaza din ce in ce mai mult idea ca investitiile sa plateasca ele insele. Profesionisti centrelor de date pot crea o strategie de generare a veniturilor in jurul activelor pe care le au deja, cum ar fi UPS-urile. Sunt bani care nu au fost folositi pana acum, care asteapta ca cineva sa recunoasca aceasta oportunitate.”

Testarea extinsa intre Eaton si Fortum a demonstrat ca Sursele de Alimentare Neintreruptibile (UPS) pot functiona ca parte a unei centrale electrice virtuale pentru a permite centrelor de date sa participe la piata de mare valoare a FCR-ului si pe piata consumatorilor. UPS-ul, care utilizeaza energie stocata in cazul unei intreruperi de tensiune, poate fi utilizat pentru a regla cererea din retea, precum si pentru incarcarea in amonte si in aval, in principal prin a descarcarea bateriei inapoi in retea. Operatorii de centre de date pot apoi sa sprijine reteaua in reglarea frecventelor, generand venituri suplimentare pentru a compensa costul total de proprietate al UPS-ului sau facand centrul de date mai competitiv din punct de vedere al pretului. Serviciul UPSaaR de la Eaton ofera operatorilor centrelor de date oportunitatea de a colabora cu furnizorii de energie pentru a reduce in mod temporar cererile de energie ale centrelor de date si chiar pentru a returna energie electrica in retea. Un centru de date s-ar putea astepta sa recupereze pana la 50.000 EUR pe MW pe an din energia electrica alocata pentru sprijinul retelei.

Colaborarea dintre Eaton si Fortum a demonstrat ca sistemele si bateriile UPS pot fi utilizate in mod sigur si eficient pentru a efectua operatii care dau raspuns la cerere, si acestea fiind realizate fara riscuri pentru functia principala a UPS-ului. in plus, generatoare de curent diesel pe care centrele de date le au in mod obisnuit, pot fi conectate la centrala electrica virtuala si utilizate atunci cand sunt necesare activari mai lungi sau este nevoie de energie electrica suplimentara.

Serviciul pune organizatiile in deplin control al energiei lor, ele pot alege cat de multa capacitate sa ofere, cand, si sa stabileasca pretul la care il tranzactioneaza. Lucrand cu un agregatoare de energie comerciala, centrele de date vor putea oferi capacitatea lor pentru "reteaua nationala" sau pentru Operatorul Sistemului de Transport. Eaton va instala aceasta functionalitatea si va oferi o interfata de comunicatie sistemelor agregatorului. Serviciul va fi neutru fata de agregator, astfel incat organizatiile vor putea alege sa lucreze cu furnizorul preferat.

Serviciul va fi initial oferit pe modelele UPS Eaton 93PM si Power Xpert 9395P pe pietele EMEA.
Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitati [Please login or register to view this link]. Pentru cele mai recente stiri, urmariti-ne pe Twitter (@ETN_EMEA) sau pe LinkedIn (Eaton).

Despre Eaton

Sectorul Electric al Eaton este un lider global cu expertiza in protectia si distributia energiei electrice; alimentare de rezerva si de siguranta; control si automatizari industriale; sisteme de iluminat si securitate; solutii de cablare structurata; solutii pentru medii de lucru severe si periculoase si servicii de inginerie. Datorita solutiilor sale globale, Eaton raspunde cu succes celor mai importante provocari actuale privind managementul energiei electrice.

Eaton este o companie specializata in managementul energiei, care a realizat in anul 2016 o cifra de afaceri de 19,7 miliarde USD. Noi oferim solutii eficiente din punct de vedere energetic, care ii ajuta pe clientii nostri sa gestioneze energia electrica, hidraulica si mecanica intr-un mod mai eficient, mai sigur si mai durabil. Eaton se dedica imbunatatirii calitatii vietii si a mediului inconjurator, prin utilizarea tehnologiilor si a serviciilor de management al energiei. Eaton are aproximativ 96 000 de angajati si comercializeaza produse catre clienti din peste 175 de tari. Pentru informatii suplimentare, accesati site-ul [Please login or register to view this link].

Sursa: [Please login or register to view this link]
Locked

Return to “Diverse”