[Corp Uman]"Leacul" din corpul uman.

Locked
User avatar
BlueSkiLz
Membru
Membru
Posts: 188
Joined: 6 years ago
Location: Slobozia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline

6 years ago

"Leacul" din corpul uman. O descoperire despre celulele sangvine care poate revoluționa medicina

Corpul uman este un sistem biologic complex, pe care este imposibil să-l cunoaștem în cel mai mic detaliu. De aceea, dorința de a descoperi noi și noi lucruri despre corpul uman va constitui întodeauna o prioritate pentru oamenii de știință.


Ultimele descoperiri cu privire la complexitatea corpului uman au adus în prim-plan patru tipuri de celule sangvine, care joacă un rol extrem de important în buna funcționare a organismului, precum și în vindecarea multor afecțiuni care macină omenirea.

Este vorba despre noi subtipuri de celule dendritice și două noi subtipuri de monocite, precum și un tip de celule progenitoare dendritice.

Celulele dendritice joacă un rol crucial, creând legături cu sistemul imunitar înnăscut, care apără organismul de infecţiile la nivelul pielii şi sistemul imunitar adaptabil prin intermediul căruia sunt eliminaţi patogenii.

Celulele monocite au un rol diferit în sistemul imunitar. Reprezintă cel mai mare tip de globule albe şi pot forma macrofagi care migrează către locul înfecţiei şi consumă patogenii, înlăturându-i astfel din organism.

Pentru analiza acestor noi celule atât de importante în evoluția medicinii, cercetătorii au utilizat genomica unicelulară, prin intermediul căreia pot analiza diferenţele dintre gene şi celule. Anterior, diferite tipuri de celule imunitare au fost studiate și analizate pe baza unui set de markeri de pe suprafața lor. Această nouă tehnică este mai eficientă și poate identifica tipuri rare de celule necunoscute anterior.

Descoperirea acestor celule sangvine poate revoluţiona tehnologia obţinerii celulelor stem. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că celulele stem pot fi realizate acum doar prin „şocarea“ celulelor sanguine cu ajutorul unui acid, forţându-le să se transforme.

Specialiștii în domeniu au arătat că celulele sursă pot fi create rapid prin simpla scufundare a celulelor sanguine în acid. Acestea ar putea deveni o metodă eficientă utilizată pentru a vindeca o serie de boli grave, precum afecțiunile cardiace și accidentele vasculare cerebrale.

Descoperirea este magnifică și reprezintă un pas major pentru programele care se ocupă cu producerea în laborator a organelor și a țesuturilor, o disciplină vitală în lupta împotriva unor afecțiuni precum maladia Alzheimer, vătămările măduvei spinării, maladiile cardiace și artrita reumatoidă.
Date de contact:

[spoiler]Image[/spoiler]


Voteaza serverul GO:



Semnatura:

[spoiler]Image
Image[/spoiler]
Locked

Return to “Corpul Uman”