[Corp Uman]Ciudatenii pe care nu le stii despre tine

Locked
User avatar
BlueSkiLz
Membru
Membru
Posts: 188
Joined: 6 years ago
Location: Slobozia
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline

6 years ago

Crezi ca stii totul despre corpul tau? Cercetatorii americani au descoperit cateva ciudatenii pe care nu toata lumea le cunoaste. De la pozitia corporala si pana la structura pielii, organismul uman este inca un adevarat obiect de studiu pentru oamenii de stiinta.

Daca nu stiai, stomacul tau secreta acid clorhidric. Are rolul de a elimina agentii patogeni care patrund in organism odata cu alimentatia si lichidele pe care le consumi zilnic, informeaza livescience.com.

Pozitia corporala este in stransa legatura cu memoria, sunt de parere specialistii americani. Astfel, asa cum o anumita melodie iti trezeste amintiri si pozitia corporala are aceeasi influenta. In anul 2007, cercetatorii au descoperit, in urma unui studiu, ca unele pozitii corporale iti trezesc amintiri, legate de anumite evenimente trecute.

Chiar daca creierul are numai 2% din greutatea corporala, el are nevoie de 20% din oxigenul si caloriile intregului organism. Daca nu stiai inca, alimentatia nu este necesara numai organelor interne pentru o buna functionare ci poate fi considerata si hrana cerebrala, fara de care creierul nu poate functiona la intreaga capacitate.

Adolescentii, in perioada pubertatii, nu se confrunta doar cu schimbari de ordin hormonal ci si comportamental. Aceasta etapa a organismului influenteaza direct comportamentul si capacitatea de a lua decizii, starile de iritabilitate si autocontrolul.

Cercetatorii au ajuns la consluzia ca evolutia unui organism nu este una perfecta in toate cazurile. Astfel, studiile lor au aratat ca oamenii inteligenti au probleme dentare. Cu cat creierul este mai bine dezvoltat, cu atat problemele orale sunt mai mari.

Nu mai este nici un mister pentru nimeni. Rasul este contagios si ai observat si tu ca in momentul in care te afli intr-un loc in care toata lumea este bine dispusa si se rade mult, in scurt timp si tu vei avea aceeasi stare, vei fi mai vesel si vei avea mai multa pofta de viata.

Astfel, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca rasul, dar si plansul sau chiar stranutul pot fi considerate instrumente eficiente ale socializarii. Ele creaza o punte de legatura intre persoanele unui grup pentru ca pot fi usor preluate de catre cei de langa noi.

Pielea fiecarui om are patru nuante. Desi exista rasele neagra, alba si galbena, studiile specialistilor au aratat ca, in realitate, pigmentul pielii are un colorit diversificat, pentru fiecare persoana altul.

Pielea poate parea alba, dar stratul superficial de la nivelul sau este rosu, pigmentul galben se afla imediat dupa acesta, iar cand se expune razelor ultraviolete, el capata nuante inchise.
Date de contact:

[spoiler]Image[/spoiler]


Voteaza serverul GO:



Semnatura:

[spoiler]Image
Image[/spoiler]
Locked

Return to “Corpul Uman”