[Discutii] Atentie!

Locked
User avatar
@Marius.
Membru
Membru
Posts: 51
Joined: 6 years ago
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 24
Status: Offline

5 years ago

Acest topic nu este creat pentru a va invata cum sa dati teapa/scam/phising,
este un topic informativ pentru a va invata cum sa NU picati in plasa.


Metoda 1. Fake steam login

O metoda veche dar inca eficienta, si periculoasa.
Aceseasta metoda se manifesta prin furarea conturilor de steam. Sunt anumite site-uri (Nu voi da nume) care va vor cere datele de logare steam. La prima vedere pare ceva normal, insa dupa 2 incercari de a va loga, ceva, sau cineva va intra in contul dumneavoastra schimbandu-va parola si emailul, stergand numarul de telefon si steam guardul. Personal am trait astfel de experiente, nu stiu cum au reusit, contul meu fiind securizat de steam guard mobile authenticator, asa ca, va rog aveti grija. Nu intrati pe toate linkurile spamate de catre altii.

Cum evitam atacul unui fake steam login?
Intrati pe un site official steam (steamcommunity/ steampowered) in browserul dumneavoastra si logati-va acolo daca nu sunteti deja.
[Please login or register to view this link]
[Please login or register to view this link]
Dupa ce va-ti logat intrati pe "asa zisul" site, daca va cere din nou datele de logare, nu le introduceti, e fake steam login.
Dar daca va apare asa: [Please login or register to view this link] site-ul este complet legit, fara urme de fake steam login.

Metoda 2. Keylogger

Keylogger-ul este un program care de obicei rulează în ascuns pe calculatorul în care este instalat. Acesta înregistrează tot ce scrii de la tastatură (adrese, parole, conturi bancare), toate siturile care le vizitezi, toate convorbirile de messenger, chiar si username / password de la unele jocuri online. Dacă keyloggerul este bine făcut, nu-l vezi nici măcar în lista de programe care pornesc odată cu pornirea sistemului de operare (WINDOWS + R – „msconfig” apoi selectezi tabul Startup). Mai mult de atât, trebuie să ştiţi că un keylogger bun nu este detectat de programele antivirus.

Cum evitam atacul unui keylogger?

--> Antivirus, firewall, antispyware toate cu upgrade la zi;
--> Nu instalaţi aplicaţii de care nu stiţi mai nimic (sunt tot felul de programe care „sparg parolele yahoo”);
--> Nu instalaţi aplicaţii decât de pe site-urile consacrate;
--> După descărcarea oricărei aplicaţii verificaţi-o cu un antivirus şi un antispyware;
--> Nu instalaţi orbeşte aplicaţii luate de la cunoscuti sau chiar prieteni;
--> Nu descarcati atasamente din e-mail trimise de persoane necunoscute! Daca le descarcati verificati-le cu antivirus si antispyware;


Acum am sa trec la niste metode de scam, in special folosite pentru a fura iteme csgo.
Mergem pas cu pas, nu de alta, dar curand am "luat-o in freza". Era sa pierd tot inventarul si contul de steam, noroc, ca am fost pe faza, si am remediat problema. Cei care ma au in lista de prieteni stiu despre ce vorbesc.

Metoda 1. Piraterie din interiorul steam.

Aici nu discutam foarte mult, pentru ca nu mai este atat de utilizata aceasta metoda.
Cum se face? Simplu, pun un item la trade cu tine, dar defapt acel item nu imi apartine.
Se face cu banalul inspect element. Vedeti pozele mai jos (asa cum imi adaug eu item-uri, similar se face si la trade) :

Am inventarul meu (Un inventar oare care)
[Please login or register to view this link]
Acum am gasit niste item-uri care sa coste mult (nu ma intereseaza daca imi plac, sau sunt frumoase, ideea este ca VALOREAZA BANI.
[Please login or register to view this link]
Acum imi insusesc acest inventar. Se face cu simplul inspect element, din chrome, mozzila, etc.
[Please login or register to view this link]

Ok, asta este pe browser, si NU ARE NICI UN EFECT asupra invetarului meu, un simplu refresh la pagina, si totul revine la normal. DAR, asa se face si in aplicatia STEAM, la un trade. Eu pun la trade un item care nu imi apartine, si tu pui la trade un item din inventarul tau. Buba apare cand dam trade. Mie imi ajung item-urile tale, dar la tine ajunge sufletul maimutei turbate.....ca itemul care tu il vezi ca fiind al meu, este defapt la alt cineva....si nu imi apartine. Mersi pt item-uri. In cel mai bun caz, la tine ajunge item-ul pe care l-am alterat eu. In cazul prezentat, o capsula de stikere si cateva skinuri de 0.04 $. Tu bucuros ca faci rost de cutite, si arme frumoase, te alegi cu nimic.

Acum, daca eu te-am prostit cu metoda asta, ai noroc. Totul este in interiorul Steam, si exista log-uri. Imi faci raport, si iti recuperezi pierdearea, pentru ca la manipulare, raman log-uri pe contul meu, ca am facut trade cu un obiect care nu imi apartine sau l-am alterat.

Metoda 2. Nu dau primul.
O metoda banala, foarte cunosuta, insa nu stiu daca mai are vreun efect in zilele de astazi,
Si presupun ca toti stiti despre ce este vorba. Nu este folosita in special doar pentru a fura iteme csgo.
Niciodata nu faceti schimburi cu straini/necunoscuti !
In aceasta metoda victimei i se va face o oferta, insa este rugat sa dea primul, de indata ce victima si-a dat bunurile, cel mai probabil va primi block/unfriend, iar faptasul va fugi cu bunurile dansului.

Cam acestea au fost metodele, va rog sa aveti grija in ceea ce faceti, nu va incredeti in ori si cine, chiar daca crezi ca le stii pe toate, nu e chiar asa, pericolul apare pe neasteptate iar riscurile sunt uriase.
Locked

Return to “Informatii”