[Descoperiri]Descoperirea spectaculoasă făcută de oamenii de

Locked
User avatar
canceru
Administrator
Administrator
Posts: 2294
Joined: 8 years ago
Location: UK
Has thanked: 14 times
Been thanked: 8 times
Zodiac:
Age: 46
Contact:
Status: Online

5 years ago

Subsolul planetei noastre încă ascunde multe mistere pe care specialiștii reușesc cu greu să le deslușească.
Diamantele exotice scoase din mantaua Pământului dezvăluie mai multe secrete despre subsolul planetei noastre. Oamenii de știință vorbesc despre un ocean ascuns în subteranul Pământului.

Stâncile, munții, sedimentele de la suprafață nu reprezintă decât o mică parte a planetei noastre, iar multe dintre secrete se află acolo unde nimeni nu poate ajunge.

În mantaua Pământului se nasc și diamantele, iar faptul că acestea se formează în cele mai izolate locuri îi ajută pe specialiști să răspundă la câteva dintre întrebările despre structura și secretele planetei noastre.

Potrivit ultimelor descoperiri, un ocean subteran uriaș, poate mai mare decât toată apa de la suprafață, se ascunde în subsolul Pământului.
Kim Tait, de la Royal Ontario Museum, explică faptul că „atunci când se formează, diamantele cuprind în compoziția lor elemente din mediul lor înconjurător”. Aceste informații despre „ADN-ul Pământului nostru” sunt de dimensiunea unei mici bucăți din diametrul unui fir de păr, aproape invizibile pentru ochiul liber.

În luna martie a acestui an, o echipă condusă de profesorul Oliver Tschauner de la Universitatea din Nevada, a descoperit un detaliu surprinzător într-un diamant extras din Africa: gheață. Însă nu este vorba despre aceeași gheață pe care ar putea să o găsească în zona arctică, spre exemplu.

Acest diamant conținea gheață formată în adâncurile Pământului, ceea ce întărește ideea că în subsolul Terrei se află un ocean uriaș și multe necunoscute.


Sursa yoda
Image
Image
Image


Nu Deschide :45:

[spoiler]Image[/spoiler]
Locked

Return to “Descoperiri”