[Reteta] Fajita cu pui si guacamole

Aici vor putea posta membrii retete de mancare, deserturi, preparate de sezon, preparate de post, retete proprii, recomandari, experiente negative!
Locked
User avatar
Nagato
Membru
Membru
Posts: 447
Joined: 7 years ago
Location: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 21
Status: Offline

5 years ago

Reteta de: Fajita cu pui si guacamole
Timp de preparare: 1H15M
Ingrediente:

Code: Select all

Fajitas cu pui – Ingrediente

4 tortillas 22 cm
500 g piept de pui fara piele
1 lingurita chimion proaspat macinat
1 lingurita coriandru proaspat macinat
1 lime (doar sucul)
2 linguri tequila
1 lingura ulei de masline
2 lingurite boia dulce
1/4 lingurita boia iute
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 ardei gras rosu mare
1 ceapa alba medie
2 linguri ulei de masline
125 g porumb dulce Sun Food
1 lingura codite ceapa verde tocate marunt
1 lingura sos worcester

Sos guacamole – Ingrediente

1 avocado foarte bine copt
2 rosii medii (cca 100 g)
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1/2 lime (doar sucul)
2 linguri ulei de masline
1/4 lingurita chimion proaspat macinat
1/4 ardei iute verde tocat marunt
sare
piper
Mod de preparare:

Code: Select all

Taiem pieptul de pui in suvite subtiri, lungi de cca 4-5 cm, si le punem intr-un vas. Adaugam coriandru, chimion, boia dulce si boia iute, sucul de lime, tequila, uleiul de masline, sare si piper proaspat macinat  si amestecam pana cand pieptul de pui este acoperit uniform de mixul de condimente.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1-2 ore.
Dupa 2 ore, incalzim 2 linguri de ulei de masline intr-un wok sau tigaie antiaderenta, adaugam ceapa si ardeiul taiate in suvite subtiri. Le sotam 1-2 minute, pe foc mediu, apoi adaugam pieptul de pui.
Amestecam bine, pe foc mediu, pana cand puiul isi schimba culoarea (cca 4 minute), apoi adaugam boabele de porumb, coditele de ceapa verde si sosul worcester.
Amestecam bine, pe foc mediu, iar in momentul in care pieptul de pui este usor rumenit (cca 6 minute), stingem focul.

Sos guacamole – Mod de preparare
Taiem avocado pe lungime, eliminam samburele si, cu ajutorul unei linguri, extragem pulpa. O punem intr-o farfurie si o pasam cu furculita. Adaugam rosiile curatate de coaja si samburi si taiate in cubulete mici, ceapa si usturoiul tocate marunt, sucul de lime, chimionul proaspat macinat, ardeiul iute, curatat de samburi si tocat marunt, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Daca-l doriti foarte cremos, pasati foarte bine avocado si mai adaugati 1 lingura de ulei de masline. 
Amestecam sosul guacamole pana la omogenizare.

Fajitas de pui cu guacamole – Asamblare
Incalzim tortillas, cateva secunde, intr-o tigie antiaderenta neunsa.
Ungem fiecare tortilla cu 1 lingura plina de guacamole peste care adaugam 2-3 linguri din mixul de pui, ardei si ceapa. Daca doriti, puteti adauga peste pui si o lingura cu smantana si cateva frunze de salata verde, rupte in bucatele potrivite.
Rulam tortilla si o servim imediat. Pentru mai multa siguranta, infasurati unul dintre capete in hartie de copt sau folie de aluminiu.
Gustati cu foarte multa pofta!
Imagini:
Image
Propria parere:
21's legacy
Locked

Return to “Gastronomie”