Timp de preparare: 20M
Ingrediente:
Code: Select all
Ingrediente – Nectar de fructe (1000 ml)1 kg fructe (pepene galben, piersici, prune sau orice alte fructe)600 ml apa325 g zahar1/2 lamaie (doar sucul)
Mod de preparare:
Code: Select all
Mod de preparare – Nectar de fructe Punem apa si zaharul intr-o cratita, pe foc mic, si amestecam. Dupa ce zaharul s-a topit complet si siropul incepe sa fiarba usor, adaugam fructele curatate si taiate in bucatele mici si sucul de lamaie.Fierbem nectarul 6 minute, pe foc mic, nu mai mult. In timpul fierberii, eliminam spuma formata la suprafata.Stingem focul si lasam nectarul sa se odihneasca cateva minute (4-5 minute), apoi il pasam cu blenderul.
Daca dorim sa il consumam in decurs de maxim 2 zile, il punem intr-o carafa, in frigider, sau intr-o sticla. Daca vrem sa consumam nectarul de fructe in maxim 1 luna, sterilizam sticlele, prin fierbere sau cuptor, le umplem cu nectar si apoi le intoarcem pe capac si le lasam sa se raceasca. Le depozitam in camara dupa ce s-au racit complet.Daca dorim sa conservam nectarul pentru 1 an, sterilizam sticlele inainte de a le umple, le umplem cu nectar si apoi le sterilizam din nou, prin fierbere, pentru 30 de minute. Lasam sticlele sa se raceasca in vasul in care le-am fiert, apoi le stergem si le depozitam in camara.
Imagini:
Propria parere: