Timp de preparare:
Ingrediente:
- o bucată mare de ghimbir
- 100 ml sos de soia
- 20 ml ulei de măsline
- un pahar de vin alb
- 6 pulpe de pui
- mărar uscat
- sare (opțional)
- piper
Mod de preparare: Se spală bine pulpele și taie în jumătate, separându-se ciocănelul de partea superioară. Se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea fină. Ghimbirul ras se amestecă apoi cu sos de soia, ulei de măsline, și mărar, asezonându-se, după gust, cu sare și piper. Atenție la sare, sosul de soia este, oricum, sărat. Amestecă bine, până la completa omogenizare a ingredientelor. Se ia fiecare bucată de carne și se trece prin sos, așezându-se într-un castron încăpător. Sosul rămas se toarnă în castron, peste bucățile de carne, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la marinat, în frigider, 24 de ore. După ce carnea s-a marinat, se iau bucățile și se așează într-o tavă, se toarnă sosul din castron și se adaugî un pahar de vin alb. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins, la foc mediu, unde va sta circa jumătate de oră. Se dă folia la o parte, se întorc bucățile de carne pe cealaltă parte și se mai lasă încă o jumătate de oră. Friptura se poate servi cu orez, cartofi ori salată.
Imagini: Propria parere: