Tib]Propriamp de preparare:
Ingrediente:
Code: Select all
Pentru blat
6 albusuri
2 linguri apa
120 g zahar brut
4 galbenusuri
200 g faina
20 g cacao
5 g praf de copt
Pentru crema
2 galbenusuri
80 g zahar brut
10 g cacao
10 g cafea solubila
400 g branza de vaci cremoasa (Lidl)
400 g visine congelate
10 g gelatina
Albusurile, impreuna cu 2 linguri de apa si putina sare se bat spuma. Cand spuma devine tare si cu aspect lucios se adauga zaharul (120 g). Se bate in continuare, pana la dizolvarea totala a zaharului. Se amesteca si cele 4 galbenusuri.
Faina se amesteca cu pudra de cacao trecuta printr-o sita si praful de copt. Se incorporeaza apoi in spuma de oua cu zahar, amestecul sa devina omogen. Se rastoarna compozitia intr-o tava pentru cuptor (23 cm x 36 cm). Daca tava nu este captusita cu strat antiaderent, se acopera inainte cu hartie de copt.
Se coace 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180° C.
Crema
Gelatina (1 pliculet) se pune la inmuiat in 50 ml apa rece. Visinele, daca au fost congelate, se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Din zaharul ramas, amestecat cu cele 2 galbenusuri, cafeaua solubila si cele 10 g de cacao se face un sirop. Intr-un vas pentru sosuri, la foc mic, amestecand continuu. Cand incepe sa se lege, se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca.
Siropul cu gelatina si visinele scurse se amesteca cu branza de vaci. Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul racit si se da la rece pentru o ora. Se taie in cubulete pe masura servirii (se pastreaza mai bine netaiata). Deasupra cubuletelor se poate rade putina ciocolata.
Imagini:
[ parere:[/b] este gustoasa .