[Educatie Sexuala] Tinerii români fac sex neprotejat

Fara cuvinte sau poze obscene !
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

4 years ago

60% dintre tinerii români fac sex neprotejat !
60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat de la începerea vieţii sexuale, arată cel mai recent chestionar realizat de planificaneprevazutul.ro, o platformă online de educaţie sexuală şi contraceptivă. Cu toate astea, 93% dintre ei ştiu că o sarcină poate apărea chiar şi în urma primului contact sexual, iar 66% dintre ei se tem de instalarea unei sarcini nedorite în cazul unui contact neprotejat. Mai mult, peste 15% dintre tineri nu folosesc metode contraceptive, în timp ce 57% dintre ei declară că folosesc prezervativul, iar 18% dintre ei se bazează pe metoda retragerii, deşi prezintă un risc de eşec de 26%.

Doar 9% folosesc pilulele anticoncepţionale, o variantă contraceptivă eficientă în 99,7% din cazuri pentru protejarea împotriva unei sarcini nedorite.

Alegerea metodei contraceptive rămâne o preferinţă individuală, în condiţiile în care 34% dintre tineri au răspuns că preferă să şi-o aleagă pe cont propriu, iar 24% folosesc metoda aleasă de partener/ă, doar 10% căutând sfatul medicului pentru alegerea metodei potrivite.

Chestionarul arată că mai mult de jumătate dintre respondenţi ştiu că pot apela la pilula de a doua zi în cazul unui accident în pat (58%), iar 53% ştiu că pilula de a doua zi se poate lua de mai multe ori pe an, dar numai în cazuri de urgenţă. Contracepţia de urgenţă este o măsură de protecţie eficientă în cazul în care altă metodă contraceptivă a dat greş, dacă este utilizată în cel mult 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.

Studiul Planifică Neprevăzutul scoate în evidenţă faptul că tinerii îşi încep viaţa sexuală din ce în ce mai devreme. Mai exact, dacă vârsta medie declarată de respondenţii studiului din 2018 era de peste 17 ani, acum mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj au răspuns că şi-au început viaţa sexuală la mai puţin de 17 ani (9% dintre ei chiar înainte de 15 ani).

Chestionarul arată că mulţi dintre tineri încă fac alegeri privind viaţa lor sexuală bazându-se pe informaţii eronate sau mituri, chiar dacă gradul de informare cu privire la sănătatea sexuală, creşte de la an la an. Astfel, mai puţini tineri cred că:

anticoncepţionalele creează dezechilibre hormonale în organism: 33% în 2019 versus 53% în 2018
prezervativele reduc plăcerea: 18% în 2019 versus 46% în 2018
anticoncepţionalele îngraşă: 16% în 2019 versus 29% în 2018
dacă o femeie administrează pe termen lung anticoncepţionale, aceasta va rămâne mai greu însărcinată: 16% în 2019 versus 42% în 2018

În ceea ce priveşte informarea, sursele principale pe care tinerii români le folosesc în 2019 sunt site-urile (52%) care conţin informaţie specializată, cu sfaturi şi informaţii oferite de medici specialişti, social media (14%) – mediul virtual în care îşi petrec majoritatea timpului pentru a conversa şi a afla noutăţi, iar în cele din urmă consultă şi sfatul unui medic (13%). Prietenii şi familia nu deţin un rol important în informarea tinerilor.

sursa : [Please login or register to view this link]
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Educatie Sexuala”