Regulament Los Santos Police Department

Moderator: RaduIsSavage

Locked
User avatar
RaduIsSavage
Membru
Membru
Posts: 9
Joined: 2 years ago
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Zodiac:
Age: 24
Status: Offline

2 years ago

Cu ce se ocupă Los Santos Police Department ?

Los Santos Police Department este un departament de poliție care se ocupă cu prinderea suspecților cu wanted,cu reguli de circulație precum permise și amenzi.


Reguli de limbaj şi comportament

Fiecare membrul are obligaţia de a respectă regulamentul general al departamentelor, cât şi regulamentul general.
Este interzis să va batjocoriţi liderul sau co-liderul, se sancţionează cu Faction Warn / prelungire rank sau chiar Uninvite.
Limbajul si DM-ul se sanctioneaza de catre administratori in urma unei reclamatii generale pe panel.


Reguli de activitate:

Fiecare membru trebuie sa aiba saptamanal raportul de rank-ul sau complet si 5 ore jucate.
In cazul in care un membru nu are raportul complet:

rank 1: se primeste uninvite in mod automat (cu FP)
rank 2+: jucatorul va fi avertizat, si va avea punctele necompletate pe -, urmand ca pana la urmatoarea validare a raportului de activitate sa recupereze din mers punctele pierdute. In caz contrar va primi uninvite pentru raport incomplet (fara FP)
Co-liderii sunt obligaţi să facă orele necesare săptămânal.


Informații legate de circulație


Permisul de conducere se poate confisca in momentul in care un jucator este surprins de catre un politist circuland pe contra-sens.
Pentru a confisca permisul unui jucator acesta trebuie sa fie surprins conducand cel putin 3 secunde sau 20 de metri pe contra-sens.
Jucatorii ce au wanted nu vor fi urmariti cu scopul de confiscare a permisului. Dovada de contrasens trebuie sa contina jucatorul in cauza fara wanted.
Este interzisă confiscarea permiselor de conducere in zonele de job-uri ce necesită condus in afara carosabilului. (ex: pe câmp la farm)
Permisele se pot confisca de catre politistii de rank 3+ daca jucatorul in cauza circula pe contrasens. In momentul surprinderii jucatorului pe contra sens, se vor acorda 3 somatii (/permis), daca jucatorul se conformeaza, se va confisca permisul, in caz contrar se va acorda wanted pentru neconformare ordin. In cazul permiselor este necesara o dovada video.
In cazul in care jucatorul intra la jail ii puteti confisca licenta direct din penitenciar. Dovezile pentru confiscarea unei licente de condus sunt valabile 24h si doar in acest interval aveti voie sa confiscati licenta unui jucator folosind acea dovada. In cazul in care jucatorul iese din jail va trebui sa il somati din nou pentru confiscarea licentei de condus.
In cazul in care un jucator se afla pe /sleep sau este AFK (clepsidra vizibila minim 10 secunde) iar acesta necesita suspendarea licentei de condus, se va folosi direct comanda /confiscate (sau /ta + /confiscate) pentru a-i confisca licenta. Nu vor fi somați și nu li se va acorda wanted celor aflati pe sleep/AFK in acest caz.
Polițiștii ce conduc pe contrasens cu orice mașină în afară de cea de poliție o să le fie confiscată licența asemenea jucătorilor normali.


Amenzile pentru faruri se acordă numai intre orele 20:00 - 08:00. Abaterea de la această regula duce la sanţionarea cu Faction Warn.
Amenzile pentru NOS se acordă la orice oră indiferent de locaţie.
Amenzile pentru cască se acordă la orice oră indiferent de locaţie.
Dovezile pentru amenzi sunt valabile 30 minute.
Polițiștilor ce conduc cu farurile stinse, fara casca sau cu NOS cu orice vehicul în afară de cele de poliție, o să le fie acordată amendă asemenea jucătorilor normali.
Polițiștii ce refuză să se conformeze la somațiile altui polițist în cazul situaților prezentate mai sus o să fie sancționați cu Faction Warn.

Membrii departamentului LSPD vor putea amplasa radare din vehiculele acestora utilizand comanda /placeradar sau /startradar.

Radarul va capta viteza autovehiculelor ce trec prin fata vehicului radar, la un unghi de 60 de grade. Nu vor fi captati jucatorii ce trec prin spatele radarului.
In momentul in care un jucator este prins cu o viteza ilegala, radarul se va dezactiva, acesta va primi wanted 2 pentru 'speeding' (automat), iar politistul va primi un checkpoint pe acest jucator (/find automat).
Exista doua tipuri de limita de viteza: normal (130 km/h) si high (190km/h).
Un politist poate plasa radarul indreptat strict catre strada, nu in afara sa, nu pe zone off road, nu pe aeroport, s.a.m.d. Orice zona ce nu este carosabil NU este eligibila pentru plasare de radar.


Informații legate de wanted:

Wanted 1: First degree murder
Wanted 2: Furt vehicul, speeding, job ilegal.
Wanted 3: Atacarea unui poliţist, comportament non-rp, ATM robbery
Wanted 4: Neconformare ordin.
Wanted 5: Runner.
Wanted 6: Omorârea unui poliţist, complice runner/armed robbery.

Wanted-urile fară drept de predare (urmate de * în mdc):

-Atacarea unui poliţist
-Neconformare ordin
-Comportament non-rp
-Runner
-Robbery
-Complice runner/armed robbery
-Omorârea unui poliţist
Wanted-ul se poate acorda la maxim 5 minute dupa întamplarea situaţiei.

Wanted pentru atacarea unui poliţist se poate acorda pentru orice glonţ, iar în cazul in care este atacat cu pumnii trebuie să-i fie scăzut minim 15 hp.
Wanted-ul pentru atacarea unui politist se mai poate acorda daca te afli intr-un vehicul, la volan sau pasager. Daca in vehicul se afla mai multi politisti, doar unul va acorda.
Un poliţist este obligat să păstreze dovezile acţiunilor sale timp de 24 de ore.
Wanted-ul pe motiv comportament non-rp se acordă în cazurile în care un jucător intră în contact cu polițistul într-o maniera ostilă ce nu se încadrează în wanted-ul pentru atacarea unui polițist, precum: jucătorul împinge mașina polițistului în apă, orice caz ce nu se consideră atacare dar impiedică buna desfășurare a actiunilor poliției.
Jucătorii cu drept de predare trebuie să fie somaţi prin comanda /so de minim 3 ori înainte de a acţiona.
Jucătorii ce deţin wanted cu drept de predare ce nu se predau după 3 somaţii şi fug cu un vehicul, primesc wanted 5 cu motivul runner.
Jucătorii ce deţin wanted cu drept de predare ce nu se predau dupa 3 somaţii şi fug pe jos primesc direct kill cu wanted-ul avut.
Jucătorii ce deţin wanted fară drept de predare primesc direct kill cu wanted-ul avut deja.
Jucătorii ce nu se conformează la somațiile polițiștilor pentru permis, cască, faruri, nos, după 3 somații o să primească wanted 4 pentru neconformare ordin.
Nu vor fi somați pentru cască/faruri, jucătorii ce nu conduc și/sau nu se află pe un drum public.
Jucatorii ce stau pe loc, sunt pasageri intr-o masina sau pe o masina si nu au un mesaj deasupra capului care sa ateste faptul ca sunt la PC si poarta o discutie cu un player nu o sa fie somati pentru a-i perchezitiona. Abaterea de la aceasta regula se pedepseste cu Faction Warn.
Tazerul se poate folosi doar pe jucătorii cu wanted, tazerul folosit pe jucătorii fără wanted este considerat aiurea și este sancționat cu Faction Warn. Singura exceptie in care se poate folosi tazer pe jucatorii fara wanted este atunci cand acestia sunt sleep/AFK si este necesar folosirea tazerului pentru a le putea confisca licenta de condus.
Comanda /cuff se poate folosi doar pe jucatorii cu wanted ce au drept de predare. Folosirea comenzii /cuff in alte cazuri este sanctionata cu Faction Warn.
Comanda /clear se foloseste in cazul in care poliţistul a acordat un wanted greşit sau a fost greşit id-ul jucătorului ce trebuia şa primeasca wanted. Înainte de clear este necesară dovadă /mdc pentru a putea apoi restaura wanted-ul deja avut.
Exemplu: Dacă poliţistul vrea să ofere wanted 6 jucătorului cu id 66 iar el va scrie din greseală id 67 ce avea deja un alt wanted, inainte de toate va face o dovadă la /mdc-ul jucatorului cu id 67, îi va acorda clear apoi îi va restaura wanted-ul avut.
Daca va aflati intr-o barca de politie, puteti sa dati "/arrest" oricarui jucator din apa daca acesta se afla la mai putin de 50m de voi sau pe barca de politie. Puteti da arrest si jucatorilor fara drept de predare ce sunt prinsi in diferite buguri pentru a evita "kill". Nu uitati sa faceti o dovada din care sa se inteleaga ca suspectul se afla in apa. Dupa arrest nu trebuie sa duceti suspectul la una dintre sectiile de politie, acesta o sa fie spawnat direct in jail.
Jucatorii ce fac parte din factiunile National Guard si F.B.I pot perchezitiona jucatorii pentru iteme ilegale utilizand comanda /frisk.

Singurele iteme ilegale din acest moment sunt drogurile.
Daca jucatorul perchezitionat detine droguri asupra sa, acestea ii vor fi confiscate automat in momentul perchezitionarii. In cazul in care un jucator se opune perchezitionarii (nu asculta indicatiile organului de politie, nu da /handsup) acesta poate primi wanted pentru neconformare ordin.
Jucatorii se pot soma pentru perchezitie folosind comanda /per sau /perchezitie, se aplica regulile normale de somatie.
Este interzisa perchezitionarea jucatorilor ce fac parte din mafii in timpul war-urilor (20-22 respectiv 15-17 vara).
Este interzisa perchezitionarea jucatorilor in zona jobului Drug Dealer.
Cand un jucator ajunge in jail, itemele acestuia ilegale (drogurile) vor fi confiscate automat.
Este interzisa perchezitionarea jucatorilor ce fac job.
Se poate executa un control de rutina unei persoane maxim o sigura data in decursul unei ore. - Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn.
Acest lucru este valabil si pentru ceilalti membri din departamente care au vazut ca a fost deja executat un control de rutina acelei persoane. Abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu Faction Warn.


Este interzis să mergeţi după suspecții cu wanted cu orice alt vehicul în afara de cel de poliție.
Este interzisă arestarea jucătorilor cu wanted fără drept de predare, este sancționată cu Faction Warn.
Este interzis să spargeţi uşile HQ-urilor sau caselor încuiate fară să vă aflaţi în urmăriea unui suspect ce se află în interior.
Polițiștii nu au voie să tuneze mașinile facţiunii.
Polițiștii nu au voie să folosească mașinile facţiunii în scopuri personale, in caz contrar vor fi sanctionati cu Faction Warn.
Fraudarea raportului se pedepseste cu Uninvite.


Comenzile facțiunii:


/so : Somezi un jucator.
/su : Acorzi wanted.
/duty : Devii on duty.
/wanted : Afisează jucatorii ce au wanted.
/cuff : Pune catuşele uni jucator.
/uncuff : Scoate catuşele.
/arrest : Aresteaza un suspect.
/r : Chat-ul facţiunii.
/d : Chat-ul departamentelor.
/mdc : Verifici motivul wanted-ului unui anumit jucator.
/mdcc : Afișează wanted-urile din jur
/clear : Stergi wanted-ul unui anumit jucator.
/ta : Echipezi tazer-ul.
/gdeposit : Pentru a depozita anumite bunuri în depozit-ul factiunii. exemplu: bani, materiale.
/free : Ofera posibilitatea unui jucator sa iasă din închisoare.
/ticket : Acordă o amenda unui anumit jucator.
/confiscate : Confişti un anumit item unui jucator. exemplu: licenţa de condus sau droguri.
/permis : Somezi un jucator pentru a-i confisca licenţa de condus.
/nos : Somezi un jucator pentru a-i acorda o amenda pentru NOS.
/faruri : Somezi un jucator pentru a-i acorda o amenda pentru faruri.
/casca : Somezi un jucator pentru a-i acorda o amenda pentru cască.
/startradar (sau /placeradar) : Amplasezi un radar de viteza.
/stopradar : Opresti radarul.
/frisk : Percheziţionezi un suspect.
/per : Somezi un jucator pentru a-l perchezitiona.
Locked

Return to “Los Santos Police Department (LSPD)”