[Stiri] OMS a botezat Omicron noua tulpină Covid identificat

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

OMS a botezat Omicron noua tulpină Covid identificată în Africa de Sud și a declarat-o “variantă de îngrijorare”, cel mai ridicat grad de risc.

Grupul de experți care urmărește evoluția coronavirusului s-a reunit de urgență și a stabilit, în baza informațiilor colectate până acum, că B.1.1.529 este o variantă de îngrijorare. Această clasificare înseamnă că o variantă fie poate fi mai transmisibilă fie poate provoca forme mai severe ale bolii, fie nu răspunde la tratament sau evită răspunsul imunitar.

Tulpina cu 32 de mutații a fost denumită oficial Omicron (după a XV-a literă din alfabetul grecesc). Grupul de experți ai OMS susține că un număr mare din totalul celor 32 de mutații sunt ele însele îngrijorătoare pentru cercetători.

Într-un comunicat de presă, OMS informează că primul caz de infectare cu Omicron a fost identificat pe 9 noiembrie, iar două zile mai târziu a apărut în Africa de Sud.

Omicron a fost deja identificată în Belgia, Israel dar și în Hong Kong.


Comisia Europeană a activat unul dintre mecanismele “frânării de urgență”, recomandând țărilor membre oprirea tuturo călătoriilor dinspre țările din sudul continentului african.

Sursa: Comunicat OMS.
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”