[Stiri] Bursele americane scad și ele, în trendul generat

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Bursele americane scad și ele, în trendul generat de noua tulpină Covid din Africa de Sud și al temerilor că aceasta anulează eficiența vaccinurilor. Dow Jones, -2,5% în prima oră de tranzacționare.

Update: Indicele bursier Dow Jones a scăzut în prima oră de tranzacționare cu aproximativ -2,5%. Situație similară și în cazul indicilor S&P 500 şi Nasdaq, care au deschis ziua în scădere de -2%, respectiv -1,8%.

Știrea inițială:

Piețele europene au scăzut considerabil vineri, din cauza știrilor privind tulpina din Africa de Sud și a temerilor că aceasta anulează eficiența vaccinurilor. Companiile aeriene au pierdut până la -10%, iar cotația țițeiului european a scăzut cu -6%.


Vânzările de acțiuni și mărfuri au început încă de dimineață, propulsate de decizia guvernului britanic de opri toate zborurile dinspre țările din sudul continentului african și a reuniunii de urgență anunțate de OMS.

Cel mai mult au avut de suferit companiile aeriene, de teama unor lungi perioade de carantină acțiunile Lufthansa și Airbus scăzând cu aproximativ 10%.

“Lucrurile au escaladat foarte rapid pe frontul pandemiei în ultimele 24 de ore. Ieri, noua variantă părea să atragă ușor atenția, dar peste noapte a început să domine piața europeană a burselor”, a declarat un analist al Deutsche Bank.

Aproape de orele prânzului, Israelul a confirmat la rândul său identificarea a trei cazuri de infectare cu varianta B.1.1.529, iar Ursula von der Leyen a anunțat pe Twitter că statele membre UE vor activa “frâna de urgență”, un mecanism ce permite oprirea rapidă a curselor aeriene dinspre Africa de Sud, la fel ca Marea Britanie.

B.1.1.529 este o variantă a coronavirusului, descoperită în urmă cu doar două săptămâni în Botswana, dar care se răspândește cu o viteză mult mai mare decât tulpinile anterioare. Mai grav, proteina Spike, cu ajutorul căreia virusul intră în celulă a suferit 32 de mutații, ceea ce, cred oamenii de știință, îl poate face mai greu de recunoscut de către sistemul imunitar, anulând astfel anticorpii dobândiți prin vaccinare sau boală.

Sursă alternativă: Financial Times
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”