[Stiri] Analiză Sky News. Creșterea rapidă a numărului ...

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Analiză Sky News. Creșterea rapidă a numărului de cazuri și de spitalizări din Africa de Sud sugerează că Omicron se răspândește mult mai repede decât Delta, ocolind imunitatea, preponderent naturală, obținută de africani în valul anterior.

Potrivit unei analize Sky News, imaginea epidemică de ansamblu se schimbă rapid în Africa de Sud, la nici două săptămâni de la confirmarea oficială a tulpinii Omicron, iar datele ar putea fi mai îngrijorătoare pentru europeni decât pentru africani, din cauza diferențelor demografice dintre cele două continente.

Astfel, ultimele date, în special din provincia Gauteng, acolo unde se află Johannesburg dar și capitala Pretoria, arată că, deși în Africa de Sud este vară, numărul infectărilor și al spitalizărilor crește mult mai rapid decât în valul Delta, care a atins vârful în timpul iernii sud-africane, în lunile iulie-august.


Potrivit Sky News, datele care vor fi publicate la sfârșitul acestei săptămâni vor arăta că aproape toată această creștere este cauzată de varianta Omicron.

Un lucru îngrijorător este dat de faptul că Delta, care a fost de departe cea mai transmisibilă variantă de Covid de până acum și care a infectat milioane de sud-africani, combinată cu o rată de vaccinare de 24%, chiar așa, mică, tot ar fi trebuit să lase majoritatea populației cu o oarecare imunitate la variantele de Covid. În mod normal, după Delta, ar trebui să vedem o creștere mult mai lentă a numărului de infectări, datorită imunității căpătate.

Dar modul în care se răspândește Omicron în Africa de Sud, sugerează fie că acesta este mult mai transmisibil decât Delta, fie ocolește anticorpii dezvoltați natural prin infectare cu Delta sau prin vaccinare, fie, cel mai probabil, câte puțin din ambele variante.

“Acest lucru nu ar fi cu adevărat îngrozitor dacă se va dovedi că Omicron nu este un virus foarte mortal, iar câțiva experți au sugerat în această săptămână că toate cazurile de Omicron par a fi ușoare. Dar populația din Africa de Sud și Botswana este mult mai tânără decât cea a Europei. Știm că tinerii sunt mai susceptibili de a face forme de boală ușoară. Pe de altă parte, Omicron a apărut doar de câteva săptămâni la nivel vizibile și mai poate dura câteva săptămâni până când un număr mai mare de cazuri severe să ajungă în spital. Aici intervine a doua imagine. Spitalizările sunt acum în creștere în provincia Gauteng și este mai rezonabil să presupunem că aceste internări sunt cauzate și de Omicron”, se mai arată în analiza Sky News.

Desigur, mai există posibilitatea ca numărul de spitalizări să nu crească la fel de abrupt precum cel de cazuri, iar acesta va fi un semn liniştitor. Dar până acum nu este nimic foarte liniștitor cu privire la datele care vin din Africa de Sud.

Analiza integrală pe Sky News
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”