[Stiri] Directorul companiei Pfizer crede că vaccinul ...

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Directorul companiei Pfizer crede că vaccinul anti-Covid va trebui efectuat anual, pentru mai mulți ani, în vederea menținerii unui nivel foarte ridicat de protecție împotriva virusului.

Într-un interviu pentru BBC, înregistrat înaintea raportării primelor cazuri de Omicron în lume, Albert Bourla a subliniat faptul că dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid a ajutat la salvarea a milioane de vieți pe timpul pandemiei, iar fără acestea “structura fundamentală a societății ar fi amenințată”.

Bourla a precizat, în contextul temerilor cu privire la varianta Omicron, că Pfizer a dezvoltat în trecut vaccinuri actualizate, în vederea combaterii variantelor Beta (identificată de asemenea tot în Africa de Sud) și Delta, deși s-a dovedit ulterior că serurile inițiale oferă eficiență și împotriva acestor tulpini. Directorul executiv al Pfizer a mai declarat că, în condițiile în care se dovedește că varianta Omicron este rezistentă împotriva actualelor vaccinuri, compania farmaceutică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a ajusta formula serului.

Declarațiile acestuia au avut loc înainte ca, Marea Britanie să anunțe că va achiziționa 114 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech și Moderna, care urmează să fie livrate în următorii doi ani. Autoritățile sanitare britanice au precizat că în contractul semnat cu cele două companii farmaceutice este inclus și accesul la dozele de vaccin modificate, în cazul în care varianta Omicron se dovedește a diminua eficiența actualelor seruri anti-Covid.

Întrebat de către jurnaliștii BBC despre situația financiară a companiei și profitul obținut de pe urma vaccinurilor, directorul executiv al Pfizer a declarat că “în concluzie, milioane de vieți au fost salvate”.

“Datorită nouă, economia globală a reușit să salveze miliarde de dolari. Este un stimulent puternic de inovare pentru următoarea pandemie. Oamenii vor realiza că, dacă te ridici la așteptările momentului, a veni pe piață cu un produs care salvează vieți și economisește în același timp bani va rezulta și într-o recompensă financiară”, a subliniat Albert Bourla, menționând că dozele de vaccin sunt vândute către țările sărace la un preț care nu aduce un profit companiei, iar pentru marile economii, prețul vaccinului este asemănător cu “o masă la pachet”.

Miercuri, Pfizer a anunțat că vaccinul pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani va putea fi administrat începând cu 13 decembrie.

Surse alternative: BBC, Financial Times
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”