[Stiri] Epidemiolog britanic, consilier al guvernului ...

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Epidemiolog britanic, consilier al guvernului: Tulpina omicron s-ar putea răspândi mai repede în Anglia decât în ​​Africa de Sud, iar în ritmul actual, Marea Britanie poate înregistra 60 de mii de cazuri pe zi cu această variantă, până la Crăciun.

John Edmunds, epidemiolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine și membru al Grupului Științifiic Consultativ pentru Situații de Urgență al guvernului britanic (Sage) a proiectat că, dacă Marea Britanie are o mie de cazuri Omicron pe zi în acest moment, atunci un timp de dublare de două până la trei zile ar duce numărul până la opt mii într-o săptămână, respectiv la 64 de mii în două săptămâni. Aceste cazuri s-ar suprapune peste valul de infecții cu Delta. “Odată cu viteza de răspândire a acestui virus, este posibil să avem un număr foarte semnificativ de cazuri până la Crăciun”, a precizat Edmunds.

Medicul a mai precizat că, cel mai probabil, în UK există mai multe cazuri de Omicron decât cele confirmate de teste și și-a manifestat susținerea pentru deciziile lui Boris Johnson de a înăspri restricțiile epidemice. “Nimeni nu vrea să fie nevoit să reintroducă aceste măsuri. Este foarte dăunător pentru anumite părți ale economiei – sectorul ospitalității și al retailului, în special, vor fi afectate – dar, din păcate, trebuie să o facem”, a afirmat acesta.

Edmunds a respins teoriile conform cărora varianta Omicron ar duce la un număr înjumătățit de spitalizări comparativ cu varianta Delta, după datele publicate de cel mai mare furnizor privat de servicii de sănătate din Africa de Sud. Edmunds a argumentat faptul că populația din Africa de Sud este mult mai tânără decât în ​​Marea Britanie și, prin urmare, este mai puțin probabil să se confrunte cu o boală severă de Covid. Vârsta medie în Marea Britanie este puțin peste 40 de ani, în Africa de Sud este sub 28 de ani.

Autoritățile britanice au raportat joi alte 249 de cazuri de Omicron joi, aproape dublu comparativ cu miercuri. Numărul de cazuri de infectare cu noua tulpină a ajuns astfel la 817 în Marea Britanie. Avertismentul epidemiologului a venit în momentul în care guvernul a raportat joi 50.867 de cazuri zilnice de Covid, 813 mai multe internări în spitale și 148 de decese suplimentare.

Sursă: Bloomberg
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”