[Stiri] Brazilia. Site-ul Ministerului Sănătății a fost ....

Știri mondene si de actualitate
Locked
User avatar
LaUR SNG
Fondator
Fondator
Posts: 9038
Joined: 8 years ago
Location: SNAGOV
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times
Zodiac:
Age: 21
Contact:
Status: Offline
Romania

2 years ago

Brazilia. Site-ul Ministerului Sănătății a fost vineri ținta unui atac cibernetic. Serverele care găzduiau informații cu privire la campania națională de vaccinare anti Covid și cele folosite pentru a genera certificate de vaccinare au devenit indisponibile.

“Ministerul Sănătății a anunțat că a suferit vineri un incident care a compromis temporar câteva sisteme ale site-ului, care sunt momentan indisponibile”, a transmis ministerul .

Din cauza atacului, guvernul a amânat cu o săptămână implementarea de noi restricții pentru persoanele care sosesc în Brazilia, în contextul răspândirii variantei Omicron. Autoritățile au anunțat că investighează atacul.

Presupușii atacatori, care se autointitulează “Lapsus$ Group”, au postat un mesaj pe site-ul Ministerului Sănătății, în care au precizat că informațiile accesate au fost copiate și șterse din serverele oficiale. Mesajul, care conținea și date de contact, a fost șters vineri seara, dar site-ul încă era oprit, iar datele accesate de hackeri au fost șterse.

În urma unor măsuri stabilite marți, după ce președintele Jair Bolsonaro a refuzat adoptarea unor măsuri antiepidemice legate de utilizarea certificatului de vaccinare anti-Covid, toate persoanele nevaccinate care sosesc în Brazilia ar fi trebuit să intre în carantină timp de 5 zile și, totodată, testate.

Măsura trebuia să intre în vigoare sâmbătă, dar va fi amânată cu o săptămână din cauza atacului cibernetic de vineri, iar datele cu privire la vaccinare nu pot fi accesate online.

Sursa: Reuters
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

[spoiler]Image[/spoiler]
[spoiler]Image[/spoiler]

https://www.facebook.com/10043517804227 ... 039605115/
Locked

Return to “Stiri”