Happy halloween!

,


TOPIC INCHIS!  
TOPIC LOCKED
Va informam ca pana la redeschiderea topicului doar cei din administratie vor putea continua sa posteze daca mai au ceva de adaugat si este strict necesar.

 [ 1 post ] 
[Politica] Lovitură pentru Carmen Dan. Dosarul 10 August 
Author Message
Fondator
User avatar
Posts: 7985
Membru din: Thu Sep 03, 2015 3:30 pm
Location: SNAGOV
Age: 17
Status: Offline
Puncte: 7985 - MEMBRU LOIAL
Multumiri date: 929 times

Multumiri primite: 234 times
Detinator Steam: Da
SteamID: LaUR SNG

Lovitură pentru Carmen Dan. Dosarul 10 August o înfundă. Ministrul de interne a făcut anunțul .

Image


Mai multe grupuri civice i-au transmis o scrisoare noului ministru al Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, prin care îi cer, printre altele, desecretizarea dosarului 10 august 2018, dar și declanșarea unor anchete interne privind comportamentul unor înalți responsabili din Jandarmerie.

Grupurile civice și organizațiile care semnează scrisoarea sunt: Federatia Inițiativa Timișoara, Inițiativa România, #activAG Piteşti, Asociația Aradul Civic, Asociația Voci pentru Democrație și Justiție – VeDem Just#Rezist Galați, Diaspora Milano, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Grupul Civic Madrid-Ro, Voluntari în Europa, Asociația Platforma Oradea Civică 2017, Rezist Dublin, Acțiunea Civică Galați, Rezist Budapesta, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Rezist Ingolstadt. Și eu sunt din România, Canada Save Roșia, Diaspora Franța solidară cu România, Asociația Bihorul Civic, Reset Iași, EuRoAleg, #Rezist Milano și Protestatari Pro Democrație Londra.

Organizațiile și grupurile civice semnatare precizează că apreciază pozitiv votul de desemnare a noului guvern, dar amintesc că schimbarea Executivului a fost determinată în mare măsură și de protestele intense din ultimii ani, „urmare a implicării grupurilor și organizațiilor civice din România și diaspora”.

„Ministerul de interne, în speță, Jandarmeria Română a avut uneori în această perioadă un comportament nedemocratic, manifestându-se asemenea unei gărzi pretoriene a grupului infracțional care a supus România, aproape scoțând-o din spațiul european. Aceste acte de violență instituțională, larg criticate și de instituțiile europene, trebuie să dispară dintr-un stat de drept, în care respectarea drepturilor și a libertăților individuale ar trebui sa fie nenegociabile”, se arată în scrisoarea adresată lui Marcel Vela.

În acest context, grupurile civice solicită: desecretizarea dosarului 10 august 2018, declanșarea unor anchete interne privind comportamentul unor înalți responsabili din Jandarmerie și a rolului pe care aceștia l-au avut în 10 august 2018, dar și cu prilejul altor manifestări de amploare care au avut loc la București, sancționarea acelor jandarmi care au aplicat amenzi ilegale, dovedite a fi astfel în instanță, realizarea unei evaluări a activității corpurilor de jandarmerie din orașele României unde au avut lor proteste și unde au fost reclamate abuzuri contra protestatarilor, declanșarea unor verificări privind fabricarea unor dosare penale unor lideri ai grupurilor civice, de catre Poliția Română în vara anului 2018, acte vădite de poliție politică, dar și inițierea de consultări cu grupurile civice.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, a declarat, pe 29 octombrie 2019, că raportul privind protestele din 10 august 2018 trebuie desecretizat, chiar dacă nu conține lucruri „extraordinare”. Vela spunea la acea vreme că secretizarea raportului provoacă neîncredere în instituțiile statului.Sursa : https://newsteam.ro/ultima-ora/lovitura ... XtvgucY8d4


CSGAMERS.RO - SEMNATURA
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

Image
Fri Nov 08, 2019 12:14 am
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 1 post ] 
TOPIC INCHIS!  
TOPIC LOCKED
Va informam ca pana la redeschiderea topicului doar cei din administratie vor putea continua sa posteze daca mai au ceva de adaugat si este strict necesar.

,


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
 
Translation/Traducere: phpBB Romania
Design realizat de catre EPIKAL pentru Counter-Strike Gamers Romania
For browsing this site is recommended to use Google Chrome with widescreen resolution 1280 x 1024 pixels. This website is Search Engine Optimization (SEO)
COPYRIGHT © CSGAMERS.RO - All right reserved.