Happy halloween!

, [ 1 post ] 
[Stiri ] Cercetătorii au descoperit persoane care au imunita 
Author Message
Fondator
User avatar
Posts: 8072
Membru din: Thu Sep 03, 2015 3:30 pm
Location: SNAGOV
Age: 17
Status: Offline
Puncte: 8072 - MEMBRU LOIAL
Multumiri date: 941 times

Multumiri primite: 239 times
Detinator Steam: Da
SteamID: LaUR SNG

Cercetătorii au descoperit persoane care au imunitate la COVID, deși nu au avut niciodată boalaUn studiu publicat în jurnalul Nature, revistă științifică săptămânală britanică fondată în 1869, și citat de CNN arată că există persoane care au imunitate parțială la noul coronavirus, deși nu s-au infectat cu SARS-CoV-2 și nu au făcut niciodată boala generată de acesta, COVID-19. Această imunitate parțială înseamnă că dacă iau virusul, vor face forme mai ușoare.


Studiul publicat de Nature, realizat pe un eșantion de 68 de adulți sănătoși din Germania, care nu au fost expuși la coronavirus, arată că 35% dintre aceștia aveau în sânge celule T reactive la virus.

Celulele T fac parte din sistemul imunitar și ajută la protejarea organismului de infecții.

Reactivitatea celulelor T sugerează că sistemul imunitar ar fi putut avea o experiență anterioară de combatere a unei infecții similare COVID-19 și poate folosi această “memorie” pentru a lupta împotriva unei noi infecții. Studiul a presupus analiza comparativă a probelor de sânge prelevate de la 18 pacienți cu COVID-19, cu vârste între 21 și 81 de ani, și de la 68 de donatori sănătoși, cu vârste între 20 și 64 de ani.

Celule T reactive la coronavirus au fost detectate la 83% dintre pacienții cu COVID-19, dar și la 35% dintre donatorii sănătoși.

Cum ar putea sistemul imunitar al unei persoane sănătoase să aibă celule T reactive, dacă nu a avut niciodată COVID-19? “Au fost probabil dobândite în infecții anterioare cu coronavirusuri endemice”, au explicat cercetătorii.

Ce este imunitatea încrucișată

La sfârșitul lunii mai, speranța imunității încrucișate a fost alimentată de mai multe studii. Principiul a fost că infecțiile anterioare cu alte coronavirusuri, cum ar fi răcelile, ar putea conferi protecție împotriva SARS-CoV-2.

Această ipoteză a explicat în mod special de ce copiii, care fac frecvent răceli și bronșite în timpul iernii, au dezvoltat mai puține forme severe de COVID-19 decât restul populației. “În acest studiu există o proporție importantă de indivizi care au imunitate cu celule T reactive încrucișate la alte infecții cu coronavirus. Asta ar putea avea un impact asupra modului în care se confruntă cu noul coronavirus, dacă-l contractează”, a remarcat și dr. Amesh Adalja, de la Universitatea de Medicină Johns Hopkins.sursa : https://www.libertatea.ro/stiri/studiu- ... us-3081111


CSGAMERS.RO - SEMNATURA
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

Image
Fri Jul 31, 2020 10:38 pm
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 1 post ] 

,


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
 
Translation/Traducere: phpBB Romania
Design realizat de catre EPIKAL pentru Counter-Strike Gamers Romania
For browsing this site is recommended to use Google Chrome with widescreen resolution 1280 x 1024 pixels. This website is Search Engine Optimization (SEO)
COPYRIGHT © CSGAMERS.RO - All right reserved.