,


TOPIC INCHIS!  
TOPIC LOCKED
Va informam ca pana la redeschiderea topicului doar cei din administratie vor putea continua sa posteze daca mai au ceva de adaugat si este strict necesar.

 [ 1 post ] 
[Stiri IT] Walmart va folosi tot mai multi roboti in magazin 
Author Message
Fondator
User avatar
Posts: 7088
Membru din: Thu Sep 03, 2015 3:30 pm
Location: SNAGOV
Age: 17
Status: Offline
Puncte: 7088 - MEMBRU LOIAL
Multumiri date: 732 times

Multumiri primite: 210 times
Detinator Steam: Da
SteamID: LaUR SNG

Walmart va folosi tot mai multi roboti in magazine .


Acum ceva vreme va povesteam despre cum am reusit sa imi imbunatatesc procesul de curatenie in casa, folosind un aspirator robot. La nivel macro, Boston Dynamics (apropo, compania a fost anterior detinuta de Google) ne prezenta un robot capabil sa deschida usile, singur.

Retailerul american Walmart a declarat ca urmeaza sa utilizeze tot mai mult roboti in locul oamenilor. Inainte sa incepeti sa ii judecati, aflati ca vor face asta doar pentru munca pe care oamenii refuza sa o faca sau o considera neplacuta. Spre exemplu, Auto-C (robotelul care curata podelele) face munca pe care un om o efectua in doua ore, pe care operatorul uman le poate investi in alte activitati:


phpBB [video]In plus, mai exista unii roboti (Auto-S) care verifica stocurile, urmand ulterior sa anunte angajatii unde si ce anume trebuie adus pe raft.

De asemenea, descarcarea camioanelor cu produse si aranjarea lor in depozite este o alta activitate unde retailerul are probleme in a mentine un numar adecvat de personal. Asa ca, in anumite magazine, sunt testate variante automatizate pentru aceste task-uri.

Pe langa aspectele financiare – costuri mult reduse cu robotii, fata de cele cu angajatii umani – suspectez un alt motiv. Walmart incearca din rasputeri sa ajunga din urma sa recupereze cat mai mult din ecartul fata de Amazon. Asta, in conditiile in care, anul trecut erau tot mai multe zvonuri legate de o eventuala achizitie a acesteia de catre compania lui Jeff Bezos.

Stirea de fata este doar un pretext pentru o discutie cu voi. Ce parere aveti de evolutia pietei muncii? Impartasiti ideea tot mai des avansata (la care ader si eu) ca este nevoie de o regandire strategica a tot ceea ce inseamna educatie si piata muncii, astfel incat sa nu mai producem mana de lucru nespecializata, usor de inlocuit cu roboti? Va astept raspunsurile in rubrica de comentarii.sursa: arenait.ro


CSGAMERS.RO - SEMNATURA
„Iubiti totul cu toată inima ... căci viața se termină când vrea ea si pe nepusă masă !” – LaUR SNG

https://photos.app.goo.gl/WbQsF4C9QfvDvWSo6

Curios ? Nu il deschide :13:

Image


Image
Fri Apr 12, 2019 1:09 am
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 1 post ] 
TOPIC INCHIS!  
TOPIC LOCKED
Va informam ca pana la redeschiderea topicului doar cei din administratie vor putea continua sa posteze daca mai au ceva de adaugat si este strict necesar.

,


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
 
Translation/Traducere: phpBB Romania
Design realizat de catre EPIKAL pentru Counter-Strike Gamers Romania
For browsing this site is recommended to use Google Chrome with widescreen resolution 1280 x 1024 pixels. This website is Search Engine Optimization (SEO)
COPYRIGHT © CSGAMERS.RO - All right reserved.