Happy halloween!

, [ 1 post ] 
[StiriIT]Aplicatii pe care Google le-a eliminat de urgență 
Author Message
Administrator
User avatar
Posts: 1818
Membru din: Wed Sep 16, 2015 8:53 pm
Location: UK
Age: 42
Status: Online
Puncte: 1818 - MANIAC
Multumiri date: 208 times

Multumiri primite: 112 times
Detinator Steam: Da
SteamID: real_tecktonick

Google Play Store adăpostește milioane de aplicații ce ne fac telefoanele utile în atât de multe feluri. Și cu toate că gigantul încearcă să se asigure că este vorba despre aplicații care nu sunt dăunătoare, uneori se strecoară, inevitabil, și breșe.
Așa s-a întâmplat și de această dată, iar compania de cybersecurity Evina a testat o serie de aplicații și a descoperit 25 de astfel de programe care furau credențialele utilizatorilor de Facebook. Acestea au fost eliminate imediat din Google Play Store, iar dacă nu le-ați șters deja din telefon, e momentul să o faceți.
Lista de mai jos conține aplicații cu funcționalități diverse, de la jocuri de cărți, la programe de organizare și chiar o aplicație pentru utilizarea lanternei. Împreună, acestea au acumulat peste 2 milioane de descărcări și toate conțin același cod malițios.
Image
Astfel, programele așteaptă ca utilizatorul să ruleze o aplicație realizată de Facebook. Ulterior, deschid un nou tab în browser cu o pagină de login falsă pe care o afișează deasupra aplicației pornite inițial. Utilizatorii ar fi trebuit să introducă în fereastră credențialele, iar virusul le copia și le trimitea către un server dedicat.

Sigur că cei mai experimentați dintre ei ar fi putut zări mai rapid înșelătoria, dar copiii sau cei în vârstă ar fi putut fi ușor păcăliți, iar contul lor ar fi fost compromis.

De aceea este foarte important să ne asigurăm tot timpul că aplicațiile pe care le instalăm sunt legitime, și chiar putem face asta destul de simplu, dacă analizăm puțin comentariile celorlaltor persoane care le-au descărcat. Și pentru multe dintre cele de mai sus existau indicii referitoare la pericolele pe care le ridică, dar chiar și așa foarte mulți oameni s-au lăsat ușor păcăliți.
Sursa yoda


CSGAMERS.RO - SEMNATURA
Image
Image
[center]Image


Nu Deschide :45:

Image
[/center]Sun Jul 12, 2020 1:19 pm
Display posts from previous:  Sort by  
   [ 1 post ] 

,


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
 
Translation/Traducere: phpBB Romania
Design realizat de catre EPIKAL pentru Counter-Strike Gamers Romania
For browsing this site is recommended to use Google Chrome with widescreen resolution 1280 x 1024 pixels. This website is Search Engine Optimization (SEO)
COPYRIGHT © CSGAMERS.RO - All right reserved.